Facebook Twitter Email Pinterest

Junior WRC -kausi käyntiin - Flying Finn Future Star Sami Pajarilla näytön paikka

13.02.2020 /

Ralli SM -kauden 2019 päätteeksi SM3-luokasta Flying Finn Future Stariksi tuomariston arvioinnin jälkeen valikoitunut Sami Pajari aloittaa viikonloppuna JWRC-kautensa.

Lahtelaisella 18-vuotiaalla Sami Pajarilla on kokemusta JWRC:stä jo viime kaudelta, jolloin nuori pääsi Neste Ralliin näyttämään taitojaan M-Sportin pyörittämään juniorisarjaan, voitettuaan alkuvuodesta käydyn Flying Finn Future Star -kilpailun.

Pajarin vakuuttavat näytöt jatkuivat kauden loppuun, jolloin hän voitti toistamiseen saman tittelin, kuitaten itselleen mittavan tukipaketin JWRC-sarjaan kaudelle 2020. Nyt on aika tositoimiin tässä kovatasoisessa ja kansainvälisessä nuorten sarjassa.

- On mahtavaa ajaa MM-kisoissa ja odotan innolla mitä tulevan pitää. Kalenterissa on minulle paljon uusia kilpailuita, joten se tulee olemaan hyvin mielenkiintoista. Ruotsissa on pitänyt kiirettä muiden kuljettajien kanssa, sillä meillä on ollut omia koulutuksia ja kuljettajakokouksia ennen tämän päivän nuotituksia, Pajari kertoi Twitterissä. 

Kahden suomalaiskuljettajan edustus – kaksi SM-tason huippua

JWRC-kauteen starttaa myös toinen suomalainen nuori rallilupaus, 23-vuotias sastamalalainen Lauri Joona, joka on osoittanut kovaa kilpailukykyään Ralli SM -sarjan SM3-luokassa tällä kaudella. Joona on voittanut tähän asti molemmat käydyt osakilpailut.

- Voitosta sai kyllä hyvää itseluottamusta MM-ralliin. Ruotsissa on tulossa vähän tynkä kilpailu, mutta pitää ajaa sitäkin lujempaa, jos haluaa pysyä hyvillä sijoituksilla. Odotan siitä hyvää kokemusta, kertoi Lauri Joona viime lauantaina SM Vaakuna-Rallin jälkeen.

Lue lisää Flying Finn Future Star -kilpailusta »
Lue lisää JWRC:stä »

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 52 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 45 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Mikko Heikkilä / Arto Kapanen 19 pistettä MäntsMK (R5)
5. Jukka Kasi / Henri Ania 18 pistettä Laihian UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally Rovaniemi     

16.-18.1.

  2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
  3. SM Itäralli
Joensuu 28.-29.2.
  4. SM O.K. Autoralli
Kouvola 12.-13.6.
  5. SM Ralli
Oulu 4.-5.9.
  6. Pohjanmaa SM-Ralli
Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa