Facebook Twitter Email Pinterest

SM ITÄRALLIN ILMOITTAUTUMINEN LOPPUSUORALLA

16.02.2020 / SM Itärallin tiedotus

Kuvateksti: Joensuun osakilpailussa ei ole vara pumppailla. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Joensuun SM Itärallin haastavat rallitiet odottavat kilpailijoita jo parin viikon päästä. Ralli SM-sarjan kolmanteen ja samalla talvikauden viimeiseen osakilpailuun ilmoittautuminen päättyy maanantaina 17.2. kello 23.59.

Joensuun kahvipöytäkeskusteluissa on tällä viikolla huhuttu, että Itärallissa olisi vierailevina tähtinä mukana kuljettajia sekä rallin- että rallicrossin MM-sarjasta. Pian siis selviää pitävätkö nämä paikkaansa ja ketä onkaan mukana.

Mukana kilpailussa ovat joka tapauksessa kaikki SM-sarjan luokat, mukaan lukien Rallin Suomen Juniorimestaruussarja. Lisäksi pisteistä taistellaan Suomi cupissa ja kilpailu on yksi aluemestaruussarjan osakilpailuista, joten lisäluokkia löytyy kaikille nuotilla tai ilman.

Tänä vuonna SM Itärallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteismitta on noin 100 kilometriä. Luvassa on jälleen huikeita vaaramaisemissa kulkevia metsäerikoiskokeita, joista pisin on yli 30 kilometrinen mittainen. Kilpailun huipentaa viime vuoden tapaan yleisöerikoiskoe Joensuun raviradalla, jossa nähdään myös maalijuhlallisuudet.

MINI ITÄRALLI – 3 ERIKOISKOETTA

Tänä vuonna on mahdollista ajaa SM osakilpailun yhteydessä Mini Itäralli, jonka reittiin kuuluu SM Itärallin erikoiskokeet 3, 4 ja 5. Nimestään huolimatta tämä kilpailu tuskin päästää kuljettajia liian helpolla. Mini Itärallin kokonaispituus on 226 kilometriä, joista erikoiskokeita on 72 kilometriä. Tähän kilpailuun ilmoittautuminen loppuu perjantaina 21.2. kello 23.59.

Mini Itärallissa voidaan käyttää FIA:n standardien mukaisia istuimia ja turvavöitä, joiden voimassaolopäivämäärä ei ole määräävä. Istuinten ja vöiden kunnon tulee olla ensiluokkainen, ja niiden kunto tarkastetaan kilpailun turvallisuustarkastuksessa.

Monia varmasti kiinnostaa muun muassa reaaliaikainen lumitilanne, joka on ollut haastava tänä talvena monessa paikkaa. Perjantaina 14. helmikuuta tehdyssä mittauksessa esimerkiksi erikoiskokeen kolme varrella lunta oli 20 senttimetriä ja tie paksussa jäässä, joten hyvältä näyttää tässä vaiheessa.

Itärallin somekanaville päivitellään tapahtumatietoa ja kuulumisia kilpailun järjestelyistä tulevilla viikoilla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 70 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 70 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 28 pistettä SaarUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Matti Kangas 27 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa