Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasrikko pilasi Lauri Joonan hyvän kisan Ruotsissa - ”Näytettiin että vauhti riittää”

17.02.2020 / Lauri Joona tiedotus, Anu Haapalainen

Lauri Joonan loistavasti sujunut Ruotsin MM-debyytti sai ikävän lopun kisan viimeisellä erikoiskokeella tapahtuneen rengasrikon ja sitä seuranneen renkaanvaihdon vuoksi. Hyvää vauhtia koko kilpailun pitänyt Joona sijoittui JWRC-lopputuloksissa yhdeksänneksi.  

- En oikein tiedä mitä tapahtui. Erikoiskokeen alku oli tosi huonossa kunnossa ja ei osuttu mihinkään sen kummemmin. Huomattiin vaan jossain vaiheessa, ettei käänny kunnolla ja yhdellä suoralla alkoi ”platkuttamaan” niin, että rengas oli pakko vaihtaa kesken pätkän, kertoi Lauri Joona kisan maalissa.

Leudosta ja lumettomasta talvesta kärsinyt Ruotsin MM-ralli oli junioreiden MM-sarjan (JWRC) avausosakilpailu. Kilpailun reitti lyhentyi huonojen keliolosuhteiden vuoksi lyhentymistään, ja lopulta erikoiskoekilometrejä oli vain noin puolet alkuperäisestä. Kisa alkoi perjantaina, jolloin ajettiin neljä erikoiskoetta, ja lauantaina samat ajettiin toistamiseen. 23-vuotias Joona ja kartturi Ari Koponen ajoivat molemmat päivät luokan kärkivauhtia, ja ennen viimeisen päivän erikoiskokeen harmittavaa rengasepisodia he olivat vahvasti kiinni palkintokorokesijoituksessa kolmantena.

- Kaksi ensimmäistä päivää meni hyvin, jopa hieman yli odotusten. Näytettiin, että vauhti on kilpailukykyistä junnu-WRC:ssa ja saatiin hieno kokemus. Positiivisen kautta kohti tulevaa, toteaa Joona tyytyväisenä.

Seuraavan kerran Lauri Joona kilpailee jo kahden viikon päästä. Tällöin vuorossa on Ralli SM -sarjan talvikauden päätösosakilpailu, Joensuussa ajettava SM Itäralli. Lauri Joonahan on avannut SM-sarjan täyspotilla voittaen kauden aiemmat osakilpailut Rovaniemellä ja Mikkelissä. Nälkää nuorella kuljettajalla on silti myös MM-rallipoluille:

- Näillä näkymin koitetaan saada paketti kasaan seuraavaan JWRC-osakilpailuun Sardiniaan.

Kilpailun tulokset löytyvät täältä (valitse Eligibility-valikosta JWRC):https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/
JWRC-pisteet ensimmäisen ajetun osakilpailun jälkeen julkaistaan täällä: https://www.wrc.com/en/results/championship-standings/jwrc/

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 70 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 70 pistettä NHD (R5)
3. Eerik Pietarinen / 35 pistettä (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 28 pistettä SaarUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Matti Kangas 27 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa