Facebook Twitter Email Pinterest

Joona kärkikolmikossa kauden kaikissa junioreiden MM-ralleissa – Portugalista tuliaisina kakkospysti

22.05.2022 / Anu Haapalainen

Lauri Joona ajoi toiseksi rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kolmannessa osakilpailussa Portugalissa. Toista kauttaan JWRC-sarjassa ajava sastamalalainen on ollut palkintokorokkeella kaikissa kolmessa osakilpailussa.

Kolme MM-rallia, kolme palkintokorokesijoitusta. Siinä Lauri Joonan hieno saavutus tällä kaudella rallin junioreiden MM-sarjassa. Juuri päättyneessä kauden kolmannessa osakilpailussa Portugalissa Joona ajoi kartturinsa Mikael Korhosen kanssa toiseksi.

- Kaikin puolin tosi haastava kilpailu. Kaikennäköistä sattui mutta maaliin päästiin, iloitsi Joona kilpailun maalissa.

Jo ennakkoon tiedettiin kisan olevan vaativan niin olosuhteiden kuin haastavien sorateiden vuoksi. Eivätkä ennakko-odotukset pettäneet. Lähes kaikki junnukuljettajat kärsivät kisan aikana joko rengasrikoista tai tekniikkamurheista tai molemmista, eikä lähes 30 asteen helle helpottanut asiaa.

- Auton mittari näyttää kolmekymmentä astetta ulkona, ja auton sisällä on varmaan lähemmäs kuusikymmentä. Tiet ovat siinä kunnossa, että on ihan arpapeliä, koska rengas menee. Aika paljon saa varoa kiviä ja hiekkapölyä riittää, kertoi Joona perjantaina.

Keskeytyksien ja rengasrikkojen sävyttämässä JWRC-luokassa kuljettajien väliset erot kasvoivat suuriksi. Joona ajoi koko kisan järkevästi, ja keskittyi välttelemään suurimpia virheitä ja tuomaan auton erikoiskokeiden maaliin. Liekö viime vuoden kaksi keskeytystä kolkutellut takaraivossa. Aivan ilman murheita sastamalalainen ei kisasta kuitenkaan selvinnyt. Neljä rengasrikkoa verotti aikaa sen verran, ettei kamppailua ykköstilasta juurikaan nähty.

- Voisi mennä paljon lujempaakin, mutta ei viitsi kivien yli mennä ihan niin hirveän rohkeasti. Eteen ja taakse on sen verran matkaa, että voi ajaa varovasti ja tulla pätkät nätisti maaliin niin ettei mitään hajoaisi, kertoi Joona sunnuntaiaamuna.

Taktiikka toimi hyvin ja niin Joona ja Korhonen nähtiin jälleen palkintojuhlallisuuksissa. Kaksikko on sarjan ainoa kuljettajapari, joka on ajanut kaikissa osakilpailuissa kolmen joukkoon, ja tämä näkyy myös pistetaulukossa. JWRC-osakilpailuissa jaetaan loppusijoituspisteiden lisäksi pisteitä myös erikoiskokeiden pohja-ajoista. Näiden pisteiden turvin neljänneksi Portugalissa sijoittunut britti Jon Armstrong on sarjan piikkipaikalla pisteen edellä Joonaa. Voittoon ajanut Sami Pajari nousi sarjassa kolmanneksi.

- Jatkossa pitää saada enemmän pohja-aikapisteitä. Niillä on loppupelissä iso merkitys mestaruustaistossa, niin kuin nyt jo nähdään, toteaa Joona päättäväisesti.

JWRC-sarjan lisäksi Lauri Joona keräsi Portugalissa pisteitä myös WRC3 Open -luokassa. Toiseksi suurimman pistepotin myötä Joona on luokassa toisena.

Lopputulokset: Portugalin MM-ralli, JWRC

1. S. Pajari - E. Mälkönen (FIN) 4:13:33.2
2. Lauri Joona - Mikael Korhonen (FIN) +4:30.2
3. R. Virves - A. Lesk (EST) +23:37.7
4. J. Armstrong (GBR) -  B. Hoy (IRL) +30:51.5
5. M. Kimathi - S. Loudon (GBR) +1:56:38.9

JWRC pistetilanne, 3/5 osakilpailua

1. Jon Armstrong (GBR) 67
2. Lauri Joona (FIN) 66
3. Sami Pajari (FIN) 56
4. Robert Virves (EST) 48
5. William Creighton (IRL) 28
6. McRae Kimathi (KEN) 22
7. J-B. Franceschi (FRA) 15

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa