Heikki Westerlund

25.02.2003 / Heikki Westerlund

Saimme Ismon kanssa aamusta hyvin vauhdin päälle. Ensimmäisellä ja toisella ek:lla ajoimme heti 4. nopeimmat ajat ja huoltoon saapuessamme kahden ajetun ek:n jälkeen oli sijoituksemme sama myös yleiskilpailussa. Tiet olivat nopeita ja paikoittain myös kapeampia mutta erittäin kovavauhtisia. Epätasaisen pidon vuoksi oli vaikeata löytää jarrutuspaikkoja ja siksi jouduin ek kolmosella ajamaan yhdessä tiukassa jarrutuksessa vauhdilla sisäpenkkaan, jotta emme olisi ajautuneet mutkasta kokonaan ulos. Pääsimme paikasta peruuttelemalla jatkamaan matkaa mutta kalliita sekuntteja kului. Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen oli tilanne kilpailun tauolla kärjen osalta seuraava:

10.Ketomaa J 0.04;2

Tilanne oli siis mukavan tiukka. Tuohino ja Lindholm ajoivat omaa tahtiaan, mutta sijat 3-5 olivat vielä tässä vaiheessa Viidan Jarin, Mikkosen Jampan ja meidänkin haarukassa. Kaksi viimeistä pitkää (20 km) ek:ta ratkaisisivat siis paljon. Vitospätkä sujui virheittä ja maltoin ajaa rauhallisesti tarkoilla linjoilla. Jäimme Viidan WRC.lle vaivaisen kymmenyksen mutta Mikkosta voitimme 2.9 sekuntia. Ennen ek kutosta oli tilanne Viidan eduksi vajaa 12 sekuntia ja Mikkosta olimme perässä vain 3.5 sekuntia. Mikkonen oli siis hyvin lähellä. Viimeinenkin nopea pätkä tuli ilman virheitä ja hyvällä vauhdilla, mutta niin myös Jampalla. Maalissa ynnäsimme tiukan tilanteen ja totesimme olevamme koko kisan ja samalla ison A-ryhmän neljäs. Viidan Jari ja selkävaivoista kärsinyt Mikkosen Jamppa ajoivat hyvän kisan. Voittaja Janne Tuohino ajoi kypsästi ja kovaa. Emme mekään kait ihan huonoa arvosanaa suorituksestamme tällä "tavallisella autolla" ansaitse. Itse laitan kouluasteikolla suoritukseni tuonne 9+ tienoille !

Olimme tiimissä kisapäivään hyvin tyytyväisiä. SM-pisteitä saimme 8 kpl ja se nosti meidät pisteissä isossa A-ryhmässä 5. sijalle .

Seuraava SM-ralli ajetaan Mikkelin ympäristössä lauantaina 15. päivä maaliskuuta. Palataan sitten tunnelmiin ennen tätä kilpailua...