Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm Suomen mestariksi

05.10.2003 / Lindholm Suomen mestariksi

Kauden 2003 Rallin Suomen mestaruudet ratkottiin tänään Riihimäellä SM Valvoline Rallissa. Kilpailu starttasi jo eilen, jolloin ajettiin kahdeksan erikoiskoetta. Tänään ajettiin viisi lisää ja päivä oli värikäs. Sebastian Lindholm näytti jälleen nuoremmille, jo MM-sarjaan tyrkylläkin oleville kuljettajille taivaan merkit ja ajoi kilpailun voittoon. Samalla hän varmisti itselleen jo kuudennen Suomen mestaruuden. - Tämä kausi on ollut meille todella raskas. Arvostan tämän vuoden mestaruuden korkealle. Maukkaimmalta tietenkin maistuu aina se ensimmäinen mestaruus, mutta kyllä tämä yltää jo lähelle sitä, Lindholm hehkutti maalissa. Lindholm voitti kauden viimeisen osakilpailun 37,4 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Juuso Pykälistöön.

Lindholmin mestaruus ratkesi jo päivän kymmenennellä erikoiskokeella, jolla pahin kilpakumppani Janne Tuohino ajoi Ford Focuksellaan ulos ja joutui keskeyttämään. - Ennen erikoiskoe 10:n maalia viimeisessä oikeassa kaarteessa vain lipsahti ojaan ja peli oli sillä selvä, ulos mentiin ja reilusti. Kartturin puolen etuiskarin yläpää repesi irti, joten ei sillä enää jatkamaan ollut asiaa vaikka tielle olisi saatukin, Tuohino kertasi tapahtumapaikalla. Kilpailun toiseksi sijoittui SM-sarjassa vieraillut Juuso Pykälistö, joka oli Peugeot Sportin nimissä kilpailussa mukana. Juuso tuskaili jo eilen ajokin säätöjen sopimattomuutta nopeille sorateille: - Meillä on sellaiset välitykset, että jäädään huippunopeuksista ihan liikaa, hän mutisi. Kartanlukijana Pykälistöllä oli MM-sarjaa työkseen kartturoinut Risto Mannisenmäki ja yhteistyö toimi Pykälistön mukaan mainiosti. - Omaan suoritukseeni en voi olla tyytyväinen, kun en Sebastian Lindholmin vauhdissa pysynyt, hän kuitenkin harmitteli.

Kolmanneksi kilpailussa ylsi Jarmo Mikkonen, joka sotki sijoituksellaan myös SM-mitalijärjestystä. Hän jätti taakseen Jouni Ampujan, joka olisi Mikkosen voittamalla noussut SM-pronssille. Mikkosen napattua toisen sijan pisteet, jäi Ampuja vain yhden pisteen päähän pronssista, jonka vei näin kilpailussa kuudenneksi sijoittunut Jari Viita Ford Focus WRC:llä. Ampujaa Mikkoselle häviäminen kismitti: - Onnea vaan voittajille, hän tokaisi kylmään sävyyn. - Eihän tälle mitään voi, Toyota Corolla alkaa olla jo vanha näihin kisoihin. Mekaanisilla lukoilla ajo on niin paljon jäykempää varsinkin tällaisella nopealla ja liukkaalla kelillä, hän pohdiskeli. - Tähän kisaan lähdettiin ilman paineita eikä pronssia edes ajateltu. Tänä aamuna se näytti kovinkin mahdolliselta, joten nälkä tuli. yhdeksännellä erikoikokeella Ampuja olikin jo puolen sekunnin päässä Mikkosesta, jonka voittamalla hän olis pronssin pujottanut kaulaansa.

SM-pisteet, iso A: 1. Sebastian Lindholm, Blue Rose Team, 100 2. Janne Tuohino, Nilsiän UA, 87 3. Jari Viita, Riihimäen UA, 61