Pykälistö voittoon

31.01.2004 / Pykälistö voittoon

Täydet SM-pisteet molemmilta päiviltä

Arctic Lapland Rallyn toinen kilpailupäivä oli keskeytysten värittämä "kestävyyskilpailu". Lapin lumiränneissä ajettiin päivän aikana kaikkiaan reilut 165 erikoiskoekilometriä ja reilut 700 kilometriä siirtymätaivalta, joten ei ihme että jokainen ei maalia nähnyt. Juuso Pykälistö ei kuitenkaan missään nimessä voittanut keskeytysten myötä vaan osoitti pystyvänsä SM-sarjan huippuvauhtiin vaikka vähän altavastaajan kalustollakin.

Kilpailun erikoisuutenahan oli, että päivän aikana ajettiin periaatteessa kahta kilpailua, Arctic Lapland Rallyn voitosta ja Eurooppa Cupin pisteistä, joihin lasketaan yhteen sekä eilinen että tämä päivä, sekä SM-pisteistä pelkästään tämän päivän tulosten pohjalta.

Aamulla reitille startattiin eilen nopeinta vauhtia pitäneen Janne Tuohinon "aurausvuorolla". Juuso Pykälistö oli kuitenkin heti aamusta nopeampi, jättäen Tuohinoa 30 kilometrisellä Sarriojärven EK:lla neljä sekuntia. Tuohino jatkoi kuitenkin edelleen yleiskilpailun johdossa ja Juuso Pykälistön kiinnitti itsensä SM-pisteiden täyteen pottiin, sillä Tuohino ei aja SM-sarjaa. Hallitseva Suomen mestari Sebastian Lindholm heräsi kunnolla päivän toiselle EK:lle ajaen sen nopeimmin, Pykälistö jäi kuitenkin vain 1,1 sekuntia ja Lindholm oli tuloksissa hänestä edelleen 6,7 sekunnin päässä.
Tuohino oli EK:lla kolmanneksi nopein mutta säilytti kilpailujohtonsa. Nyt Pykälistö oli kuitenkin enää 1,6 sekunnin päässä. Arctic Lapland Rallyn voittotaistelu jäi seuraavalla erikoiskokeella kuitenkin Pykälistön ja Lindholmin väliseksi. Tuohino joutui keskeyttämään päivän toisen EK:n jälkeen matkalla huoltoon: - Tekniikka petti, autoon tuli polttoaineen syöttöhäiriö jolle en saanut mitään omin keinoin, harmitteli Tuohino.

Janne Tuohino suuntasi samantien Ruotsin ralliin valmistaviin testeihin ja ajaa
Ruotsin MM-rallissa Fordin tehdastiimin nimeämänä MM-pisteistä. Juuso Pykälistö tuli tauolle hyvillä mielin, sillä alku oli sujunut ongelmitta. - Kyllä me ihan limitissä tullaan, kertoi kartanlukija Mika Ovaskainen. Pykälistö osallistuu kisaan Toyota Corollan WRC -versiolla, joka on vanhempi ja hieman teknisesti jälkessä pahempien kilpakumppaneiden ajokkeja, joten kaikki on otettava irti.

Kilpailu jatkui Sebastian Lindholmin jahdatessa Juuso Pykälistöä, mutta tämäkin kamppailu jäi lyhyeksi: Lindholm keskeytti tekniseen vikaan 9 erikoiskokeelle: - Autosta meni voimansiirto ja tähän jäätiin, hön raportoi puhelimitse Murtotunturin erikoiskokeelta. Nopeimman ajan sieltä kuittasi itselleen jälleen Juuso Pykälistö, joka oli tasan 20 sekuntia toisena tulevaa Jouni Ampujaa nopeampi. Eroa heillä oli SM-kilpailun osalta kaikkiaan 42,1 sekuntia joten Ampujalla tulisi pitämään kiirettä mikäli
mielisi Juuson tavoittaa. - Murtotunturissa vähän itse töpeksin, paljasti Ampuja.

- Jarrutin pari kertaa niin kovaa, että moottorisammui. Se käy vähän vaihdelaatikon päälle, joten jatkossa täytyy varoa ettei sama tule toistumaan, hän pohti tauolla.

Seuraavana oli vuorossa 11,7 km mittainen Autiovaara, jolla Ampuja nappasikin Pykälistöä paremman ajan. Hän sai kurottua kuitenkin vain pari sekuntia eroa umpeen, joten Pykälistö jatkoi sekä SM-kilpailun, että kokonaiskilpailun johdossa. Ampuja joutui antamaan jälleen Pykälistön vauhdille periksi seuraavalla erikoiskokeella. Hän jäi 11,5 kilometrisellä rutistuksella miltei 9 sekuntia ja kilpailun voitto alkoi karata käsistä.

Seuraavalla Pykälistö otti vielä luulot pois, ja ero kasvoi entisestään. Viimeisellä, 26,24 kilometrisellä Ristilammen EK:lla olikin jo vara vähän löysätä, pohja-aika Jouni Ampujalle mutta kilpailun voitto ja tämänkin päivän korkeimmat SM-pisteet Juuso Pykälistölle. Jouni Ampuja oli kakkonen, 39,5 sekuntia tämän päivän kilpailussa Pykälistölle jääneenä.