Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

16.02.2004 / Marko Kakko

Marko Kakko voitti Alastaron Jääsprintin

Marko Kakko, SaloUA, kaasutteli yleiskilpailun kovinta vauhtia Alastaron perinteisessä Jääsprintissä. Neljän kilometrin mittaisella radalla Kakko voitti N-ryhmän Mitsubishillään kakkoseksi ajaneen - rallin hallitsevan suomenmestarin- Hannu Hotasen 1,3 sekunnilla. Sprintissä kuljettaja saa tehdä kaksi ajosuoritusta. Kakon paras aika syntyi ensiyrittämällä.

- Rata oli todella hyvä ja olosuhteet mukavan talviset. Auto on saatu nyt sellaiseksi, että sitä on helppo ajaa ja se menee minne kuski haluaa. Talvitauon aikana tehtiin paljon töitä auton kanssa. Muutimme alustansäädöt ja lukot aivan täysin erilaisiksi kuin ennen. Tulosten perusteella voi todeta työn onnistuneen ja kannattaneen, Kakko totesi.

Alastaron kilpailu oli hyvää harjoitusta ensi lauantaiseen SM-ralliin Lapualle. Kakko avasi pelin Arctic Lapland Rallyssa mainiosti. Kahden osakilpailun jälkeen Kakko on SM-pisteissä jaetulla kolmantella sijalla. Sprint ajetaan aina ilman kartanlukijaa, mutta Lapualla Kakko saa rinnalleen jälleen nuottiääneksi Pasi Hedmanin.

- Tavoite on ehtiä taas kolmen joukkoon. En tiedä onnistummeko, mutta se on ainakin tavoitteena. Auto on loistavassa kunnossa ja lähtönumero (10) on erittäin hyvä. Lisäksi Lapista ja Alastarosta jäi hyvä maku, Kakko tuumi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa