Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

19.02.2004 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki puhkuu intoa

Kosti Katajamäen kiireinen rallivuosi jatkuu. Ensi lauantaina hän kilpailee Lapualla SM-rallissa. Ajokkina on jälleen ison N-ryhmän Mitsubishi. Junioreiden MM-sarja, jossa Katajamäki ajaa Suzukilla, jatkuu vasta kesäkuussa.

Katajamäen ja kartanlukija Timo Alanteen ensitreffit Mitsubishilla eivät ole sujuneet aivan suunnitelmien mukaan. Katajamäki myöntää, että tulokset ovat hieman kauempana kärkeä kuin ennen kautta luultiin. Ruotsin MM-rallissa kaksi viikkoa sitten kilpailu päättyi lopulta lumiseen volttiin.

- Auto säilyi teknisesti ehjänä, mutta lasit ja pellit menivät vaihtoon. Teemu Tahkon johtamalle huollolle suuri kiitos, että auto ylipäänsä saatiin kuntoon ja mies mukaan kilpailuun. Huolto on tehnyt uskomattoman työn, Katajamäki kiittelee.

- Lapualla on kaksi tavoitetta. Nyt on pakko päästä maaliin ja saada kilpailukilometreistä kaikki hyöty irti. Toinen tavoite on kehittää ajotaitoa ja nyt nimenomaan ihan nöyrällä asenteella. Tiet ovat minulle tutumpia kuin muualla, mutta toisaalta sillä ei ole suurta merkitystä, kun kaikki kuitenkin voivat tutustua reittiin ennakkoon, Alajärveltä kotoisin oleva kuski pohtii.

Ruotsin rallin jälkeen Katajamäki on viettänyt yhden pitkän päivän hallitsevan suomenmestarin Sebastian Lindholmin ajo-opissa. "Basti" on neuvonut Katajamäelle nelivetoauton ajoniksejä. Yhdessä ajetuista kilometreistä on ollut selvää hyötyä.

- Mestari lähti liikkeelle ihan perusteista. Sen päivän aikana opin enemmän kuin monissa ralleissa yhteensä. Ajotyyliä muutettiin melko radikaalisti. Aiemmin yritin ajaa liian paljon etuvetotyylillä. Nyt vain röyhkeämmin nokka sisään mutkaan ja renkaat suoraksi. Auto pitää asettaa mutkaan eri tavalla kuin ennen, summaa Katajamäki päivän annin.

Lapualla, kauden kolmannessa SM-osakilpailussa, ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta. Yhteismittaa kertyy lähes 100 kilometriä. Katajamäen ja Alanteen kilpailunumero on 31.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa