Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

24.02.2004 / Jukka Ketomäki

Lapuan latomaisemissa kurvailtu kauden toinen SM-ralli jatkui voimasuhteiltaan samoissa merkeissä mihin Arctic Lapland Rally oli päättynyt. N-ryhmän kärkikamppailussa oli Lapualla jälleen tutut nimet, sillä listan kärjestä löytyi miehet nimeltä Ketomäki, Ketomaa ja Salo.

Lapuan reitti oli kisaan lähdettäessä jäisessä kunnossa. Nuotituksen aikainen vesisade kadotti lumet tiestön varrelta lähes kokonaan, mutta onneksi Lauantai-aamuksi saatiin pakkasta, joka jäädytti rallibaanat todella jäiseen ja näin ollen liukkaaseen kuntoon.

Taistelu N-ryhmässä alkoi täysin ennakkokaavailujen mukaan. Ennen starttia vetoakseleitten kanssa taistellut Ketomäki tekaisi pohja-ajat kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle. - Aamun pätkät olivat todella liukkaassa kunnossa ja niitä piti tulla varovasti aivan "sukkasillaan". Kolmoselle lähdettäessä Ketomäki johti kakkosena ollutta Ketomaata 7.4 sekuntia, joka puolestaan oli 0.6 sekuntia edellä Juha Saloa.

- Kolmosella Ketomaa hyökkäsi ja pääsi nousemaan ohitsemme. Me tulimme sen pätkän vähän turhan tarkasti ja selkäsaunaa tuli peräti 9,3 sekuntia, Jukka kertoo.

Ennen kilpailun taukoa ajetulla nelospätkällä asetelmat säilyivät ja tunnin tauolle Latosaareen saavuttiin Jari Ketomaan johdolla. Hänen johtomarginaalinsa toisena olleeseen Jukka Ketomäkeen oli 4,8 sekuntia, josta Juha Salo oli ainoastaan 5,3 sekunnin päässä.

A-ryhmässä tahtipuikkoa heilutti Juuso Pykälistö 19,1 sekunnin erolla Sebastian Lindholmiin. Jouni Ampuja oli tauolle tultaessa 4,2 sekuntia Lindholmia perässä.

Ketomäen puristus ei aivan riittänyt voittoon asti

Tauon jälkeen oli ohjelmassa vielä kaksi vaativinta erikoiskoetta. Keli muuttui iltapäivän myötä keväisen aurinkoiseksi, joka pehmensi tiepohjat. - Päätettiin ettemme ota isoja riskejä, vaikka taistelimmekin voitosta. Me ajatellaan ensisijaisesti pisteitä ja se voitto tulee sitten jos on tullakseen, tuumi Jukka ratkaisun hetkillä.

- Rallimme kulki lopussa aivan mallikkaasti. Saimme hyvän ajorytmin päälle ja pystyimme ajamaan pohjat näille viimeisille pätkille, Jukka kertoo.

- Voitto jäi lopulta harmillisen lähelle, viimeisen pätkän maalissa totesimme Ketomaan vieneen voiton ainoastaan 1,1 sekunnin erolla meihin. - Kovan taistelun jälkeen tämäkin sija tyydyttää, voiton avaimet olivat käsissämme koko päivän ja ajoimme neljä pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta.

Kaikki kunnia voittajalle, Ketomaa ajoi todella hienosti, huokasi Jukka taistelun tauottua.

- Aamulla hyvät ajat tulivat ehkä turhan helposti ja meille pääsi tulemaan hetkellinen hyvän olon tunne, ei kolmospätkällä mitään ihmeellistä tapahtunut, se tultiin vain pikkuisen liian varovasti ja hävisimme kisan käytännössä siellä, kartturi Alanen noituu kisan ratkaisua. Ryhmän muille kärkisijoille ajoivat tiukan kamppailun jälkeen, siis Juha Salo ennen Kaj Kuistilaa ja Marko Kakkoa.

Yleiskilpailun voitti Sebastian Lindholm ennen Jouni Ampujaa ja Jarmo Mikkosta. Juuso Pykälistö joutui keskeyttämään kisan viidennellä erikoiskokeella, tekniikan pettymisestä johtuneeseen ulosajoon.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa