Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

13.03.2004 / Kosti Katajamäki

Vaihdelaatikko petti Kosti Katajamäen Mikkelissä

Kosti Katajamäen aurinkoinen ilme ei kestänyt maaliin asti Mikkelin SM-rallissa lauantaina. Ison N-ryhmän Mitsubishilla kilpailevan Katajamäen autosta hajosi vaihdelaatikko, tarkemmin sanottua vaihteensiirtäjä. Katajamäki pääsi ajamaan normaalisti vain ensimmäisen erikoiskokeen. Sen jälkeen uusi ns. suorakytkentävaihteisto alkoi temppuilla ja lopullinen keskeytys tuli erikoiskokeen kolme jälkeen.

- Harmittaa niin vietävästi. Auto tuntui todella hienolta. Ensimmäinen pätkä tultiin tosi varovasti, mutta silti tuli seitsemänneksi nopein aika. Kakkosella oli tarkoitus aloittaa oikea rallin ajaminen, mutta viisi kilometriä lähdöstä vaihteensiirtäjä hajosi. Huolto sai sen korjattua, mutta heti kolmannen alussa se hajosi uudestaan. Sitten oli pakko keskeyttää, summasi Katajamäki.

- Olisi ollut mukava ajaa koko kisa läpi. Erikoiskokeet olivat mahtavia, olosuhteet parhaat mahdolliset ja autokin aivan loistava ennen vaihdelaatikkovikaa. Lisäksi tuntui, että kuskikin jo tiesi miten nelivetoautollakin ajetaan.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne raahautuivat raihnaisella autollaan vielä kolmannenkin erikoiskokeen maaliin. Keskeytyshetkellä sijoitus oli romahtanut 18:nneksi. N-ryhmän johdossa ajoi tuolloin Juha Salo.

SM-sarjassa seuraa nyt kolmen kuukauden tauko. Kevään aikana Katajamäki keskittyy MM-projektiinsa. Junioreiden MM-sarjan seuraava osakilpailukin ajetaan tosin vasta kesäkuussa, mutta ennen siirtymistä Kreikan Akropolis-rallin röykkyisille erikoiskokeille Katajamäki ajaa tuhdin testiohjelman Suzukillaan.

- Kahden viikon kuluttua testataan Espanjassa ja sen jälkeen Ranskassa. Ennen Mikkeliä kävin ajamassa soralle säädettyä autoa jo Walesissa ja kaikki tuntui olevan linjassa. MM:ään lähdetään todella luottavaisin mielin, Katajamäki pohti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa