Facebook Twitter Email Pinterest

Kotimaan kärki haastaa MM-tason kilpailijat

30.06.2004 / Kotimaan kärki haastaa MM-tason kilpailijat

Tampereen seudulla ajetaan jo perinteiseksi muodostunut SM Exide Ralli ensi lauantaina, 3.7. SM-sarja on niittänyt mainetta hyvänä vauhdin mittarina MM-sarjaan halajaville kilpailijoille ja tulevan viikonvaihteen kisa alleviivaa tätä väittämää. Kotimaan kova kärki Sebastian Lindholm, Jouni Ampuja ja Juuso Pykälistö, mittelee jälleen kerran vauhtiaan MM-sarjaa kiertävien kotimaisten kilpailijoiden kanssa.

Reitille starttaa numerolla yksi Toni Gardemeister Skodan tehdastiimin Fabia WRC:llä. Gardemeisterille ja Skodan tiimille kisa on testiä Jyväskylässä reilun kuukauden kuluttua ajettavaa Neste Rallin MM-osakilpailua varten. SM Exide Rallissa on mukana myös muita aktiivisesti MM-sarjassa ajavia nimiä. Nuori ja lupaava Jari-Matti Latvala on ajanut MM-sarjan lisäksi jo useamman SM-rallin ajovirettä ylläpitäessään. Myös Tampereen oma poika, MM-ralleja kiertänyt Jussi Välimäki osallistuu kisan, mutta tällä kertaa hän ylläpitää ajotuntumaansa N-ryhmän menopelillä, Mitsubishi Lancer Evo 6 -mallilla.

Rallitunnelma alkaa jo perjantaina

Ensimmäinen mahdollisuus tavata rallitähtiä on jo perjantaiaamuna Tampereen Ramada Hotellilla. SM-ralli alkaa näkyä Tampereen katukuvassa ja ympäristössä jo tämän viikon perjantaina 2.7. kun kilpailijat saapuvat tutustumaan reittiin.

Kilpailukeskuksena toimii Hotelli Ramada Tampere, Yliopistonkadulla. Kilpailijat saavat perjantaiaamuna kello 9.00 alkaen toimistosta reittikartat ja asiapaperit ja niiden kanssa lähdetään kiertämään erikoiskokeita. Reittiin on lupa tutustua vain kaksi kertaa ja toimintaa valvotaan järjestäjän toimesta. Tutustumisessa ajetaan normaalien liikennesääntöjen mukaan muun liikenteen mukana. Kysymyksessä ei siis missään nimessä ole harjoittelu, vaan reitillä edetään nopeusrajoitusten ja liikennesääntöjen mukaisesti. Samalla kilpailijat tekevät nuotit seuraavan päivän kisaa varten. Reittiin tutustuminen päättyy kello 17.00.

Kilpailupäivä lauantaina

Lauantai on varsinainen rallipäivä. Kilpailun lähtölava sijaitsee kauppakeskus Tullintorin edustalla ja Toni Gardemeister starttaa reitille klo 10.01. Heti perään nähdään lähtölavalla SM-sarjaa johtava Sebastian Lindholm, Peugeot 206 WRC ja hänen kannoillaan reitille lähetetään Jouni Ampuja, Ford Focus WRC. Kaikki kilpailijat ovat hyvin nähtävillä Tullintorilla, joten paikalle kannattaa tulla kannustamaan rallitähtiä päivän kisaa varten.

Samaan paikkaan voittajaa odotetaan maaliin iltapäivällä klo 17.30 jälkeen. Siinä välissä rallin reitti kiertelee vaativilla ja nopeilla sorateillä Ylöjärven, Hämeenkyrön ja Mouhijärven seuduilla. Suurin osa reitistä on tuttua menneiltä vuosilta, mutta uusia osuuksiakin on kartalle piirretty. Reitillä on seitsemän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä matkalle kertyy 93, hieman viimevuotista enemmän.

Hämeenkyrön huollossa lähelle tähtiä

Toinen loistava paikka päästä lähelle ralliautoja ja kuljettajia on Hämeenkyrön huoltoalue. Paikka sijaitsee Hämeenkyrön lukion pihassa. Nähtävää on alueella koko päivän, sillä tiimit pystyttävät näyttävän huoltokalustonsa alueelle koko päiväksi. Kärkikilpailijoita bongaavien kannattaa tulla alueelle aamupäivästä n. klo 11.40 alkaen, toisen kerran kärki tulee alueelle n. klo 13.30. Alueella on tarjolla rallitunnelman lisäksi myös ravitsemuspalveluita.

Lippuja rallireitille

Ralliahan on toki nähtävä myös sorateiden varressa. Kilpailuun myydään 10 euron lippu+kartta pakettia, jolla pääsee kaikille erikoiskokeille. Reitti on salainen aina lauantaiaamuun saakka, mutta lippupakettien myynti käynnistyy lauantaina klo 8.00 alkaen seuraavissa paikoissa: Hotelli Ramada, Tammer-Auto, Kauppakeskus Tullintorin infopiste. Lippupakettejea myydään myös seuraavilta huoltoasemilta: SHELL: Hervanta, Lahdenperänkatu, Ratina, Sammonvaltatie, Ruutana, Ylöjärvi, Pispala, Nokia.

Neste-asemat: Lielahti, Vammala, Häijää. Hämeenkyrössä lippupaketteja saa Hämeenkyrön Essolta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa