Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

05.07.2004 / Toni Klemets

Toni Klemets taisteli tiukasti palkintopallisijoista SM EXIDE rallissa Tampereen seudulla. Lopputuloksissa Klemets ja kartanlukija Panu Plosila sijoittuivat lopulta ison N-ryhmän neljänneksi huikean sekuntitaistelun päätteeksi. Kolmas sija jäi vain tasan sekunnin päähän.

- Oli todella tiukka kisa. Vähän harmittaa, että kolmas sija lipesi käsistä viimeisellä erikoiskokeella. Mutta muuten päivä oli ihan ookoo, Klemets pohti.

- Tavoitteena oli ajaa edelleen nousujohteista vauhtia ja välttää virheitä. Siinä onnistuttiin ja samalla saatiin hyvät pisteet SM-sarjaan. Olemme edelleen hyvin mukana SM-mitalikamppailussa.

Vettä tuli kilpailun aikana reilusti. Se teki tiet inhottavan liukkaiksi. Kuljettajat tekivätkin autoineen varsin näyttäviä ja yleisöön meneviä ajosuorituksia. Klemetsille Tampereen kisa on ensimmäinen sadekisa nelivetoisella.

- Vähän oli alussa hakemista ja pumppaamista. Ajo oli aika varovaista. En ollut ajanut tällaisella autolla aiemmin metriäkään sateessa. Jarrutuspaikkojen löytämiseen meni aikansa.

Kisan voitti Juha Salo. Klemets jäi hänelle seitsemän erikoiskokeen ja 93 erikoiskoekilometrin kilpailussa 48 sekuntia. SM-pisteissä Klemets on neljäntenä vain 0,5 pistettä pronssipaikasta. Seuraava osakilpailu ajetaan Uudessakaupungissa syyskuussa. Tuohon kilpailuun Klemets osallistunee jo tekeillä olevalla uudella Subarulla.


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa