Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

10.09.2004 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäen debyyttikausi rallin ison N-ryhmän SM-kilpailuissa alkaa tuottaa odotettua tulosta. Edellisessä osakilpailussa Tampereella Katajamäki paineli välillä jo jopa toisena ja oli lopputuloksissa viides. Lauantaina ajettavassa Uudenkaupungin SM-rallissa alajärveläinen tavoittelee vähintään samaa.

- Tampereella väläyteltiin, että tulossa ollaan. Edelleen ollaan kehitysvaiheessa ja harjoitellaan nelivetoisen niksejä, mutta silti ollaan siinä vaiheessa, että pikkuhiljaa nuo kärkisijatkin alkavat kiinnostaa. Ajorytmi on löytymässä. Mieli halajaa ylemmäs kuin Tampereella, Katajamäki sanoo.

Katajamäen ja kartanlukija Timo Alanteen käyttämään Mitsubishin Lanceriin on loppukesällä tehty muutamia muutoksia, joiden avulla auto on muuttunut paremmin kuskin ajotyyliin sopivaksi.

- Auton voimansiirtoon (lukko-ohjelmat) on tehty muutoksia. Nyt auto sopii paremmin käteen. Lisäksi olemme vaihtaneet rengasmerkkiä. Ajamme nyt Pirellillä. Testien perusteella uusi rengas vaikutti erittäin hyvältä ja opin heti luottamaan sen käyttäytymiseen. Ajamme Pirellin renkailla - joskin aivan erityyppisillä - myös junioreiden MM-sarjassa, joten siksikin merkki on minulle tutumpi, Katajamäki kertoo.

Uudenkaupungin SM-rallissa ei ole kovinkaan paljon korkeuseroja. Tiestönluonteessa on jotain samaa kuin Katajamäen kotikulmien ralliteillä Pohjanmaalla.

- Viime vuonna voitin Ukissa pienen N-ryhmän kilpailu. Muistot länsirannikolta ovat ainakin hyviä, Kosti hymyilee.

Ukin kisan jälkeen Katajamäki ja Alanne vaihtavat jälleen MM-sarjaan. Junioreiden MM-osakilpailu Walesissa Suzukin ratissa kutsuu jo seuraavana viikonloppuna.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa