Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

19.09.2004 / Kosti Katajamäki

Suzukilla kilpaileva Kosti Katajamäki sijoittui Walesin MM-rallin junioreiden osakilpailussa kolmanneksi. Hän kävi lopulta hyvän kamppailun kakkossijastakin, mutta rengasrikko päätti tuon taistelun. Sunnuntai-iltapäivänä Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne vaihtoivat jo pintakaasuasentoon ja tyytyivät nappaamaan kolmannen sijan ja hyvät MM-pisteet.

- Tulos on hyvä ja MM-sarjassakin ollaan hyvin mestaruustaistelussa. Tosin omaan ajoon en voi olla aivan tyytyväinen. Muut menivät nyt kovempaa, Katajamäki myönsi rehdisti.

- Kyllä minä ajattelin sunnuntaina vielä kakkoseksi vetää. Sitten kävi se klassinen juttu, että meni rengas. Siihen se yritys sitten loppui. Loppu tultiin jo ihan rauhassa.

Katajamäki jäi voittaneesta tallitoveristaan Guy Wilksistä 2.39 minuuttia. Ero kärkeen kasvoi suureksi jo perjantain sateen liukastamilla teillä. Kakkossija jäi lopulta 38 sekunnin päähän, kun Colin McRaen tukema Kris Meeke tuli takaa ja nousi ohi Marcus Grönholmin tukemasta suomalaisesta.

- Jarrutuspaikkojen löytäminen oli märillä teillä hankalaa. En oikein tiennyt koska auto pysähtyy ja koska ei. Se vei vähän luottoa ja hankaloitti ajorytmin löytämistä. Tähän asiaan pitää jatkossa kiinnittää huomiota.

Tulos tiivisti sarjan MM-kärkeä entisestään. Wilks (26 pistettä) nousi johtoon. Kakkosena on Nicolas Bernardi (24) ja kolmantena Katajamäki (22). Sarjassa ajetaan vielä kaksi osakilpailua: soraralli Sardiniassa ja asvalttikisa Kataloniassa.

- Sardinia on kaikille uusi kilpailu. Siinä mielessä mielenkiintoinen tilanne. Täytyy varmaan alkaa katselemaan nyt tuota pistetilannetta ja miettiä mitä tehdään. Eipä silti, täysillähän sitä on tietenkin mentävä. Ehkä niitä hyviä pisteitä on helpompi ajaa Sardiniasta kuin Kataloniasta, Katajamäki mietti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa