Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

08.10.2004 / Toni Klemets

Rallin SM-kausi huipentuu viikonloppuna. Toni Klemets hyökkää kartanlukijansa Panu Plosilan kanssa kaksipäiväiseen finaaliralliin Hyvinkäälle ison N-ryhmän SM-vitosena. Pronssiin on hyvä mahdollisuus ja sitä Mitsubishin Subaruun syksyllä vaihtanut Klemets lähtee tosissaan tavoittelemaan.

- Pronssi on teoriassa mahdollinen, mutta se vaatii nappisuorituksen. Ajetaan täysillä ja katsotaan sitten sunnuntaina mitä on saatu aikaan ja millä sijalla ollaan. Kisassa mennään varmasti kovempaa kuin koskaan ennen tällä kaudella, sillä kaikki mitalisijat ovat vielä ratkaisematta, Klemets tietää.

Klemets ajoi viime viikonloppuna Sardinian MM-rallissa N-ryhmän kolmanneksi tekemällä mm. kaksi pohja-aikaa. Kilpailussa hän ajoi vuokra-Subarulla. Oma auto ei olisi ehtinyt ajoissa takaisin SM-ralliin.

- Sardiniasta on alla lähes 400 erikoiskilometriä. Siinä mielessä SM-kisaan on nyt helpompi startata. Ajorytmi löytyy varmaan helposti, vaikka auto onkin vähän erilainen. Joka tapauksessa lähtötilanne on nyt paljon parempi kuin uudella autolla aikanaan Uuteenkaupunkiin. Auto ja sen ajo-ominaisuudet alkavat olla jo tuttuja ja mieli luottavainen, Klemets miettii.

SM Valvoline ralli alkaa lauantaina ja jatkuu sunnuntaihin. Kilpailussa ajetaan peräti 18 erikoiskoetta, joista kaksi pimeällä. Päätöskisan pisteet lasketaan puolitoistakertaisina.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa