Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

08.10.2004 / Kosti Katajamäki

Rallin SM-sarja paketoidaan viikonloppuna Hyvinkään ympäristössä ajettavassa Valvoline rallissa. Kauden päätöskilpailu on kaksipäiväinen ja tarjoaa reilusti erikoiskokeita ja syksyisiä haasteita. Rallin junioreiden MM-sarjasta tuttu Kosti Katajamäki ajaa myös SM-sarjaa. Hän hyökkää Mitsubishillään innolla kauden SM-finaaliin.

- Mielenkiintoinen viikonloppu on edessä. Tilanne on vielä avoin ja vauhti varmasti sen mukaista. Itse olen harjoitellut tätä isoa N-ryhmää nyt tämän vuoden ja vauhti on kasvanut kauden edetessä. Onhan se aika kovaa puhetta, että lähdetään ajamaan voitosta, mutta turha sitä on mitään viidettäkään sijaan lähteä tavoittelemaan. Tavoitteita on oltava vaikka jalat maassa edelleen mennäänkin, Katajamäki miettii.

Katajamäellä on teoriassa vielä mahdollisuus SM-pronssiin. Se vaatii kuitenkin täydellistä suoritusta häneltä ja kartanlukija Timo Alanteelta ja hiukan epäonnea sitten muilta pahimmilta kilpakumppaneilta.

- Taitaa se pronssi olla laskennallisesti vielä mahdollinen, mutta käytännössä siitä ajavat muut kuskit. Siihen nyt tuskin enää ylletään, eikä se ole realistisena tavoitteenakaan. Alkukausi meni autoon totutellessa ja silloin tuli annettua tasoitusta vähän liikaa. Kesällä vauhti on ollut jo ihan toista.

- Toivottavasti ajetaan saadaan kuitenkin ajaa kovaa eikä kenellekään tule teknisiä murheita. Saataisiin SM-kaudelle arvoisensa päätös, Katajamäki pohtii.

SM-sarjan lisäksi Katajamäki kilpailee junioreiden MM-sarjassa. Viime viikonloppuna hän sijoittui Suzukillaan Sardinian rallissa neljänneksi. Junioreiden yhteispisteissä hän on kolmantena seitsemän pisteen päässä kärjestä. Juniori-MM huipentuu kolmen viikon kuluttua Katalonian asvaltilla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa