Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

31.01.2005 / Marko Kakko

Rallin SM-avaus hankala koskelaiselle

Rallin SM-sarjan avauskilpailu viikonloppuna Rovaniemellä oli Marko Kakolle melkoista taistelua. Juuri kilpailun alla valmistunut Mitsubishi Lancerin tuorein Evolution VIII -versio oli jäänyt vähille testikilometreille. Kaksipäiväisen kilpailun ensimmäinen päivä meni puhtaasti testauksen piikkiin. Ison N-ryhmän pronssia viime kaudelta puolustavat Kakko ja kartanlukija Pasi Hedman eivät päässeet kunnolliseen kilpailuvauhtiin, vaan sijoittuivat perjantaina SM-ryhmässään kahdeksanneksi 2.45 minuuttia voittajasta Juha Salosta jääneenä.

- Autossa oli kaikenlaista pientä pulmaa. Moottorin lämpöanturi sekoili, ja kone kävi kokoajan ikään kuin ryyppy päällä. Voimaa ei oikein ollut ja moottori tuntui puutuneelta. Saimme asian ratkaistua vasta illan viimeisessä huollossa, Mitsubishi Ralliart Finlandin väreissä ajava Kakko kertoi.

Lauantain erikoiskokeille Kakko ampaisi uudelle innolla. Auto tuntui nyt paremmalta ja ajaminen muuttui heti helpommaksi. Koska päivältä jaettiin uudet SM-pisteet, lähti Kakko hyökkäämään. Kilpailu päättyi kuitenkin pieneen ulosajoon jo aamun ensimmäisellä erikoiskokeella.

- Lähdettiin menemään oikein vauhdilla. Yritettiin ottaa perjantain sekunteja vähän takaisin. Auto lipsahti vähän penkkaan, mutta sen verran kuitenkin, että sinne se jäi. Kuskin puolen renkaat olivat hangessa ja kartturin puolen renkaat tiellä. Yritettiin lapioida autoa pois, mutta ei kaksissamiehin tietenkään saatu. Auto oli ihan ehjä ja matkaa olisi voinut kyllä muuten jatkaa. Ei tässä muuta kuin uuteen nousuun vaan, Kakko selvitti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Mikkelissä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa