Juha Salo

10.03.2007 / Juha Salo

Rallin SM-sarjakauden viimeiset erikoiskokeet lumella kurvailtiin tänään Laukaassa. Sarja sai uuden voittajan, kun isossa N-ryhmässä ajava Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo taittoi reilun 100 kilometrin reitin nopeimmin. Salo otti uransa ensimmäisen SM-yleiskilpailuvoiton.

Toiseksi sijoittui A-ryhmän Mitsubishillä Jussi Välimäki ja kolmanneksi Subaru-kuljettaja Anton Alén.
- Lähdimme Laukaasta hakemaan ensisijaisesti ryhmävoittoa ja sen tuomia 15 pistettä. Yleiskilpailun voitto maksimipisteiden ohella tuntuu tosi hyvältä. Nyt nousimme vihdoin omalle tasolle, Juha Salo sanoi tuoreeltaan kisan ratkettua.

Salo löi kortit pöytään heti rallin avauspätkillä. Kolmen erikoiskokeen ja kolmen pohja-ajan jälkeen Salo ja kartanlukija Mika Stenberg johtivat yleiskilpailua jo 7,4 sekuntia. Ison N-ryhmän keskinäisessä kilpailussa eroa seuraavaan oli jo 20,2 sekuntia.
- Kolme ensimmäistä meni mallikkaasti. Sen jälkeen keli lämpeni ja tiet pehmenivät entisestään. Loskassa pito vaihteli, Salo ja Stenberg kertasivat.

Viidennellä erikoiskokeella Salo laittoi pelin tiukaksi.

Karkkilalaiskaksikko pyörähti sillä seurauksella, että kallisarvoinen etumatka päätöspätkälle kuihtui 0,3 sekuntiin.

- Mummotkin ovat selvinneet siitä mutkasta kunnialla, kartturi Stenberg sanaili.

Salo tuli viimeisen pätkän sen, minkä pääsi. Kello näytti 22 kilometrin jälkeen helpottavia lukemia, sillä voitoista taistellut Jussi Välimäki jäi Salon ajasta 0,7 sekuntia. Rallin SM-sarjan yleiskilpailuvoitto meni jälleen kerran ison N-ryhmän kuljettajalle.

Mitsubishi Ralliart Finlandia edustavat Salo ja Stenberg olivat kilpailun ykkösiä sekunnin erolla Jussi Välimäkeen. Anton Alén jäi 4,4 sekuntia.´
- Kaikkia kortteja ei kuitenkaan vielä Laukaassa lyöty pöytään.

Kesäkaudelle lähdetään tästä parantamaan, Salo lupasi.

Rallin SM-sarjan kesäkausi aloitetaan kesäkuun 15. päivä Keravalla.

Juha Salo johtaa ison N-ryhmän mestaruustaistelua 43 pisteellä. Kosti Katajamäki on 2,5 pisteen päässä.