Heikki Westerlund

09.07.2007 / Heikki Westerlund

Kouvolasta yleiskilpailun 13. sija ja 5. korkeimmat SM-pisteet

Kilpailu saatiin sääennusteista huolimatta ajaa melkoisen helteisessä säässä. Sade alkoi vasta illalla kilpailun jo päätyttyä.

Kilpailun reitti oli siis täysin uusi. Erikoiskokeet olivat melkoisen nopeita ja erittäin vaativia, ja se näkyikin runsaiden ulosajojen muodossa. Meillä toimi nuotti hyvin ja paria pientä "roikkumista" lukuunottamatta ajo sujui nyt virheettömästi. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella auton moottori alkoi jostain syystä hieman pätkmään nopeilla osuuksilla, mutta sijoitukseemme siinä vaiheessa sillä ei ollut merkitystä. Onneksi auto kuitenkin toimi loppuun asti siten että pääsimme kisan maaliin. Nyt pitää tarkkaan ennen seuraavaa rallia selvittää mistä kyseinen vika johtuu.

Kisan 1. ja 2. erikoiskoe ei jostain syystä alkanut osaltamme ihan siten kuin kaavailimme, joten niillä tullut tappio veikin meiltä yhden sijan kilpailussa, hävittyämme Arto Juolahdelle kilpailun lopputuloksissa 10,4 sekuntia. Sijoituksemme yleiskilpailussa oli siis 13. ja A-ryhmässä 6. Ryhmän 3. sijalle ajanut Jouni Ampuja ei ole ilmoittautunut SM-sarjaan joten pistesaldoksi saimme 5. korkeimmat pisteet.

Yleiskilpailun voittoon ajoi WRC Focuksella pari Ari Vihavainen - Asko Sairanen ja he voittivat samalla A-ryhmän. Ryhmässä toiseksi korkeimmat SM-pisteet nappasi pari Jarmo Mikkonen- Hannu Ervasto WRC Peugeotilla. Kolmannen sijan pisteet vei Mitsulla Kim Niemi - Timo Pitkonen ja ennen meitä 4. sijan nappasi siis Arto Juolahti - Pasi Nurmi myös Mitsubishilla.

Seuraavan kerran laitamme Arton kanssa kypärät päähän Suomen MM-rallissa Neste Oil rallissa 0-autotehtävässä Fordilla.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Uudenkaupungin maisemissa syyskuun 1. päivänä.