Juha Salo

14.01.2008 / Juha Salo

Rallikautta käynnisteltiin Hämeenlinnassa Vanajanlinna Rallin merkeissä. Kilpailu toimi monen kuljettajan osalta kenraaliharjoituksena kahden viikon päästä Rovaniemellä ajettavalle SM-sarjan avausrallille. Nopeimmin rallin kuudesta erikoiskokeesta suoriutui Juha Salo voittaen 36,7 sekunnin erolla Matti Rantaseen.
Teemu Arminen oli kolmas. F1-mestari Mika Häkkinen taivutteli Mitsubishinsa rallipoluilla sijalle 15.

Ralli vietiin läpi lähes lumettomissa olosuhteissa. Puolet kilpailusta ajettiin sateen ja pimeyden keskellä.
- Olosuhteet olivat kurjat. Näkyvyys oli välillä heikko, oli jäätä, kuraa ja hiekkaa - ei millään muotoa vastannut talvisia rallikelejä, Salo kuvaili.
Kaksikko Salo - Stenberg aloitti rallin vahvasti. Kolmen erikoiskokeen jälkeen vain paluun rallipoluille tehnyt Jouko Puhakka ehti WRC-kalustollaan N-ryhmän Mitsubishillä kisanneen Salon edelle. 23 ek-kilometrillä Puhakka oli Saloa 10 sekuntia vikkelämpi.
- En lähtenyt alun perinkään ottamaan mitään kovia riskejä.
Ensimmäiset pätkät yritimme tulla niin, ettemme jäisi Puhakalle. WRC:n vauhtiin ei tässä kelissä kuitenkaan ollut mahdollisuuksia. Ännäläinen hävisi voimassa, Salo sanoi.

Salo otti yleiskilpailun johtopaikan nimiinsä neljännellä erikoiskokeella Puhakan jouduttua teknisiin ongelmiin. Viimeiset kisakilometrit mentiin Mitsubishi Ralliart Finland -kuljettajan hallinnassa - kolme pohja-aikaa varmisti Salolle rallin kokonaiskilpailun voiton.

Vanajanlinna Ralli toimi Salolle ja Stenbergille kisavauhtisena testinä Arctic Lapland Rallyyn. Vaikka karkkilalaiskaksikko lähti ralliin ilman tulostavoitteita, antaa kauden avausvoitto luottamusta tulevaan SM-mitalijahtiin.
- Testikilpailusta saimme, mitä halusimme. Kilpailuvauhtiset kilometrit on aina eri kuin tutuilla teillä ajetut testikilometrit, Mika Stenberg tuumasi.
- Voimansiirto toimi hyvin. Alustaan ja jousitukseen tullaan vielä tekemään muutoksia, Salo summasi testirupeamaa.

Seuraavan kerran jaossa on jo SM-pisteitä, kun 25.-26. tammikuuta kurvaillaan Rovaniemen lumilla.