Facebook Twitter Email Pinterest

TahkoSpa SM-ralli alkoi Ari Vihavaisen komennossa

07.03.2008 / TahkoSpa SM-ralli alkoi Ari Vihavaisen komennossa

Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu, Nilsiässä ajettava TahkoSpaSM-ralli pyörähti käyntiin vauhdikkaasti jo perjantai-illalla. Reilun kahden kilometrin mittaisella, jääradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella nopeinta vauhtia piti Ari Vihavainen Ford Focus WRC:llään. yleisoek_netti_pieni

Ilmassa oli perinteisen suomalaisen moottoriurheilujuhlan tuntua, kun viisi ralliohjusta kerrallaan asettui rinnakkain lähtöviivalle ja ampaisi 10 sekunnin välein Tahkolahden jäälle rakennetulle radalle. Lumi pöllysi, moottorit ärjyivät ja paikalle kerääntyneelle runsaslukuiselle yleisölle tarjoiltiin vauhtia ja tiukkoja käänteitä ns. koko rahan edestä.

Toisessa lähtöryppäässä radalle startannut Ari Vihavainen kellotti WRC-Fordillaan pohja-ajan tälle kisan avauserikoiskokeelle. Vihavaisen aika oli 2.12,6. Toiseksi nopeinta vauhtia piti ärhäkällä, Super 2000 -luokan Fiat Grande Puntollaan Kristian Sohlberg, joka jäi 1,1 sekuntia Vihavaisen pohja-ajasta.

Kolmanneksi kaasutteli Kosti Katajamäki ajokkinaan Mitsubishi Lancer Evo 9. Katajamäki hävisi kakkossijan hiuksenhienolla 0,5 sekunnin erolla Sohlbergiin. Neljännen sijan jakoivat Katajamäen tapaan Mitsun Evo 9:llä ajava Jarkko Nikara ja Subarun Teemu Arminen. Nikara ja Arminen jäivät Vihavaisen kellottamista pohjista 3,1 sekuntia.

Armisen tiimikaveri Jari Ketomaa oli kuudes, ja kauden kahta ensimmäistä SM-rallia dominoinut Juha Salo oli EK1:llä seitsemänneksi nopein.

vihavainenRalli jatkuu huomenna aamulla, jolloin vuorossa on seitsemän pätkän verran ns. perinteisiä erikoiskokeita. Lauantaina osan 2 lähtö ja kilpailun maali sijaitsevat TahkoSpan piha-alueella. Ensimmäinen autokunta ampaisee reitille klo 09:01. Maaliin saavutaan noin klo 15:20 alkaen. Rallin keskitetty huoltoparkki sijaitsee TahkoSpan edessä.

MTV3 lähettää TahkoSpa SM-rallin kisakoosteen sunnuntaina 9.3. klo 13:50.