Kosti Katajamäki

08.03.2008 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki N-ryhmän nopein Nilsiässä

Kosti Katajamäelle Ralli SM -sarjan talvikauden päätös Nilsiässä tarjosi sekä hyvää että huonoa. Hyvää oli se, että Mitsubishi Lancer Evolution IX- autolla ajava Katajamäki löysi voittoon riittävän vauhdin ja oli erikoiskoeaikojen perusteella kilpailun nopein (ryhmä iso N). Huonoa sen sijaan oli, että sijoitus romahti kuitenkin kärkipaikalta seitsemänneksi kolmen minuutin aikasakon myötä.
- No, vauhti oli kohdallaan ja sillä olisi näköjään voitettu. Aikasakon takia ei osaa oikein nyt iloita edes siitä vauhdista ja erikoiskokeiden pohjista. Auto toimi hienosti ja ajoi sujui, mutta... Kyllä tämä nyt päähän ottaa aikalailla, Katajamäki harmitteli tuloslistaa lukiessaan.

N-ryhmän voittoon ajoi hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi jäivät voittajasta 2.47 minuuttia. Kolmen minuutin aikasakko tuli päivähuollosta lähtiessä.
- Kartturille sattui inhimillinen laskuvirhe. Välillä käy näinkin. Tosi paha juttu tietysti SM:n kannalta. Täydet pisteet olisivat kyllä kelvanneet, Katajamäki totesi.

Katajamäki piti silti asemansa mestaruustaistelussa, sillä yhteispisteissä keulaa pitänyt Juha Salo ajoi nyt ulos. Reitti oli vaativa, ja moni kärkikuski joutui lumitöihin. Salon pisteet pysyvät 39:ssä, Katajamäellä on nyt 34 pistettä. Ketomaa (31 p.) nousi sarjassa kolmanneksi.

SM-sarjassa on nyt kolmen kuukauden tauko. Kesän ensimmäiset sorat lennätetään kesäkuun puolivälissä Keravalla.

2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)