Heikki Westerlund

31.08.2008 / Heikki Westerlund

SM Uusikaupunki-rallista 8. sija isossa N-ryhmässä ja yleiskilpailun 11.

Ralli ajettiin mukavassa syksyisessä pääosin aurinkoisessa kelissä. Perinteisen vaativat ja hyvin nopeat tiet olivat hyvässä kunnossa ja vauhti olikin taas kisassa kovaa.

Omalta osaltamme ralli sujui juurikin ilman ongelmia. Toisella erikoiskokeella tein perusteellisen typerän vaihdemissin, jossa aikaa kului luvattoman paljon. Luulin auton voimansiirron jo rikkoutuneen ja ajoin sitä varoen hitaammin liian pitkän aikaa. Kaikki kuitenkin toimi jatkossa hyvin ja kisa jatkui ongelmitta. Kolmantena ajetun asfalttierikoiskokeen ajoimme renkaita loppupätkille säästäen ja sijoituksemme siinä vaiheessa oli ison N-ryhmän 11.

Neljäs erikoiskoe oli kilpailun pisin (17,51 km) ja todella nopea pätkä. Se tuntui meistä sujuneen oikeinkin hyvin, mutta aika ei kuitenkaan ollut kovin hyvä. Olimme pätkällä ryhmän 12. nopeimpia. Pohdiskelimme Arton kanssa voisimmeko muuttaa jotakin auton säädöissä, koska auto tuntui karkaavan pitkissä mutkissa liian leveisiin luisuihin. Tosin, tien pinta oli paikoitellen myös muidenkin kuskien mielestä kovin liukas. Muutimme hieman auton takapään iskunvaimentimien säätöjä. Seuraavilla pätkillä autossa emme kuitenkaan isoa eroa havainneet. Ajamista vain piti tarkentaa ja pyrkiä ajamaan mahdollisimman suoraviivaisesti eteenpäin.

Ennen viimeistä eli kahdeksatta erikoiskoetta olimme ryhmässä 9. sijalla vain 1.8 sekuntia edellä ollutta Riku Tahkoa perässä. Takanamme niskaan hengitti Tommi Luostarinen vain 1.4 sekunnin päässä. Panosta tälle pätkälle oli siis vielä olemassa. Yritimmekin tulla pätkän niin hyvin kuin vain mahdollista, kuitenkin maaliin pääsy kokoajan mielessä. Pätkä tulikin nappiin ja voitimme Tahkoa peräti 10.1 sekuntia ja olimme ek:lla yleiskilpailun 11. nopeimpia. Luostarinen sortui lievään ulosajoon ja hävisi tällä pätkällä meille peräti 31 sekuntia. Päivän aikana yritimme pysyä sarjassa neljännellä sijalla olleen Marko Kakon vauhdissa, mutta lopputuloksissa jäimme hänelle kuitenkin 24,1 sekuntia. Kakko oli ryhmän lopputuloksissa edellämme sijalla 7.

Ison N-ryhmän voiton nappasi pari Kosti Katajamäki - Lasse Hirvijärvi 5.5 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Juha Salo - Mika Stenberg kaksikkoon. Kolmanneksi kiiruhti myös Lammilainen Matti Rantanen nyt vierellään nuotteja lukenut erittäin kokenut Risto Pietiläinen. SM-tilanteessa säilytimme vielä 6. sijan sarjassa.