Facebook Twitter Email Pinterest

Axel Lindholm

02.09.2008 / Axel Lindholm

Axel Lindholm ja Timo Hantunen

Ralliautoilun kansallisen kilpailukauden toiseksi viimeinen SM-ralli Uudessakaupungissa oli A-junioreiden osalta Axel Lindholmin heiniä. Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautoa ohjastanut Lindholm oli kartanlukijansa Timo Hantusen kanssa pitelemätön rallin kahdeksalla erikoiskokeella. Maalissa Sebateamin väreissä ajaneen kaksikon voittomarginaali kirjattiin lopulta 2 minuutin ja 30,9 sekunnin mittaiseksi. Virheettömästi ei nousujohteisesti vauhtiaan kasvattava ja ralliuraansa määrätietoisesti kehittävä Lindholm kuitenkaan ajanut.

- Voittoaika ei kerro kaikkea, sillä se olisi ollut huomattavasti paremmin jos olisin jättänyt pienet ajovirheet kuten peltoreissut sekä erikoiskoetta reunustaneiden siimojen alle ajot tekemättä. Lopputulokseen olen silti erittäin tyytyväinen, mutta petrattavaa riittää vielä ajamisen suhteen, kritisoi Lindholm itseään.

- Kesän kolmesta ajetusta SM-rallia on tarjonnut minulle kolmen A-junioreiden voittopokaalin lisäksi paljon opiskeltavaa - virheet on jätettävä tekemättä ja vauhtia on nostettava. Olemme kuitenkin hyvällä tiellä ja koska kilpailukaudestani on jäljellä yhden SM-rallin lisäksi kolme ennakkotutustumatonta kilpailua, uskon saavuttavani kaudelle asettamamme tavoitteet. Uudenkaupungin SM-ralli ja sen huippunopeat tiet olivat minulle suuri haaste, joka on nyt selätetty, Lindholm jatkoi.

Rallibaanalla jo tulevana viikonloppuna

Axel Lindholmin tiivistahtinen kilpailukausi jatkuu jo tulevana lauantaina Tampereella ajettavassa Autoglym rallissa. Kilpailu on ennakkotutustumaton eli kilpailijat eivät saa tutustua erikoiskokeisiin vaan heidän on mitattava paremmuutensa puhtaasti ajamalla sen minkä silmä kertoo.
Lindholmin tavoite rallista on hakea lisäkokemusta SM-rallin täydellisestä vastakohdasta.

- Maalilipun näkemin on ensisijainen tavoitteeni. Toissijaisesti haluan kilpailijana luonnollisesti menestyä mahdollisimman hyvin, joten ralliin starttaan ilman suurempia paineita. Tärkeintä on nyt saada ajaa mahdollisimman paljon erikoiskoekilometrejä useissa eri olosuhteissa, suunnitteli Lindholm.

Lauantaisen Autoglym rallin jälkeen Lindholm huilaa yhden viikonlopun ja sen jälkeen kaasuttelee kilpailukauden viimeisen ennakkotutustuttavan rallin Mikkelissä.

Lopputulokset SM Uusikaupunkiralli:
1. Axel Lindholm & Timo Hantunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 47.25;1mins 2. Mattias Therman & Janne Perälä, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +2.30;9sec 3. Kari Kanerva & Tommi Suihkonen, Mitsubishi Lancer Evolution III,
+2.48;4sec

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa