Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Savolainen valmiina SM-mitalijahtiin

19.01.2010 / Jarkko Savolainen valmiina SM-mitalijahtiin

Viime vuonna Nuorten SM-hopeaa ajanut ja SM2-luokan kuudenneksi kaasutellut pertunmaalainen, Heinolan UA:n Jarkko Savolainen on valmistautunut huolella tammikuun lopussa starttaavaan uuteen rallikauteen.
"Auto käytiin läpi tuossa kisatauon aikana. Alustaa vähän uusittiin ja muutenkin tarkastettiin, että kaikki toimii", kertoo kuljettaja talven kulustaan.

Kauden ensimmäiset kilometrit ajettiin tammikuun puolivälissä Valkealassa ajetussa ABC-rallissa. Siellä Jarkko ja kartturi Timo Kurppa olivat toimitsijatehtävissä kilpailun nolla-autona.
"Auto toimi todella hyvin, mitä nyt pientä aliohjaavuutta oli joissain paikoissa havaittavissa, mutta muuten oikein onnistunut reissu. Tulipahan samalla testattua sekin, ettei reilun parinkymmenen asteen pakkanen tahtia tuntunut haittaavaan", tuumasi Savolainen.
"Hienot olivat tiet ja kiva oli lasketella, kun kisakin oli erittäin nopeatempoinen ja siirtymät lyhyet", jatkoi Jarkko.

Viimeistelytestit ajettiin Joutsassa hyvien olosuhteiden vallitessa. kun vielä edellisenä päivänä oli yksi kuljettaja jo ajanut pätkää, päästiin kokeilemaan myös spoorissa ja pienessä lumipöperössäkin ajamista, mikä on lähempänä kilpailutilannetta.
"Hieman kulmia säädeltiin, millä saatiin puskeminen pois, joten loppuajaksi voitiinkin keskittyä alustan säätämiseen", pojat kertoivat.
"Nyt se toimii niin kuin pitääkin, joten on kiva lähteä pohjoista ja ensimmäistä SM-kisaa kohti."

Ensimmäistä kertaa Artic Lapland Ralliin starttaava pari lähtee kisaan varovaisen toiveikkaina.
"Olosuhteista ja teistä ei ole kuin kuulopuheita, joten tunnustellen on aloitettava. Ei sinne kuitenkaan mitään terveisiä lähdetä ajelemaan", Jarkko naurahtaa.

Koko SM-sarjan tavoitteekseen JS-Racing Team on asettanut yleisen, SM2-luokan mitalin.
"Nuorten SM on nyt nähty, joten keskitytään vain tuohon yleiseen, nuorista tulee siinä sivussa sitten mitä tulee, tuumailee kesäkuussa 25 vuotta täyttävä Savolainen, joka ikänsä puolesta osallistuu siis vielä tämän vuoden myös nuorten luokkaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa