Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Team valmiina

28.01.2010 / Futursoft Racing Team valmiina

Rallin SM-sarja käynnistyy tuttuun tapaan Rovaniemeltä. Tänä vuonna Lapissa ajetaan kuitenkin kaksi erillistä osakilpailua. Perjantaina ja lauantaina jaetaan erikseen SM-pisteet, vaikka yleiskilpailun palkinnon ratkeavat kaksipäiväisen rallin yhteistulosten perusteella.

Erilainen kilpailukonsepti asettaa kilpailijat erikoisen tilanteen eteen.
"Kisaan on lähdettävä alusta asti kaasu pohjassa. Mitään varmistelutaktiikkaa ei voi käyttää, koska molemmat päivät ovat oma kilpailunsa", Jani Salomaa vakuuttaa.

Asetelmat SM-sarjan pääluokassa ovat muuttuneet rajusti viime kaudesta. N-ryhmän tekniikkasääntöjä päivitettiin, joten myös Subarun ja Mitsubishin voimasuhteet ovat saattaneet muuttua. Lisäksi pistetaisteluun tulee uutena automerkkinä mukaan Skoda.

Edessä on Futursoft Racing Teamin ensimmäinen kilpailu yhteistyössä Tommi Mäkinen Racing Teamin kanssa. Samalla kisa on Salomaalle ensimmäinen Subaru Impreza 2010 -mallilla.
"Oma vauhti uudella autolla on vielä arvoitus, siitä ei ole mitään vertailupohjaa mihinkään. Sillä tavalla en osaa veikata, mille sijoille vauhti riittää. Se on varmaa, että autossa on vielä paljon opeteltavaa ja vauhti varmasti kasvaa talven mittaan. Muttei iikkeelle silti lähdetä millään tutustumisvauhdilla, vaan heti mennään niin kovaa kuin rahkeet riittävät, jopa pienellä riskillä. Ketään ei lähdetä kumartelemaan", Salomaa vakuuttaa

Kilpailuun valmistautumista on sekoittanut lumimyräkkä, joka hiukan viivytti reittiin tutustumista.
"Reitti on lähes täysin sama kuin viime vuonna. Pohjana meillä on viime vuoden kisassa huolella hierotut nuotit, niihin tehtiin vain pieniä päivityksiä. Maanantaina ja tiistaina ajettiin n. 1200 kilometriä tarkistaen nuotteja. Keskiviikkona lumipyry oli niin sankka, että emme katsoneet tarpeelliseksi lähteä reitille ollenkaan. Tuisku kaventaa teitä, joten sinne olisi ollut ihan turha mennä piirtelemään nuotteihin ylimääräisiä miinuksia", Salomaa naurahtaa.

Keskiviikko kului levätessä ja valmistautuessa kisaan.
"Käytiin uimassa ja muutenkin ladattiin akkuja. Torstaina käydään vielä aamupäivästä tarkistamassa nuotit kahdella erikoiskokeella. Iltapäivästä on vuorossa testi Tommi Mäkinen Racingin varaamalla testitiellä. Siellä saadaan vielä ravistella ranteet herkiksi ja tarkistaa säädöt, sitten kaikki on valmista perjantain kisaan. "

Perjantaina alkava rallin SM-sarja on kaikella tavalla Futursoft Racing Teamille uudenlainen kokemus.
"Kiva lähteä ensimmäiseen yhteiseen kisaan Suomen johtavan tiimin kanssa. On ollut käsittämättömän hienoa valmistautua kisaan, kun ei ole tarvinnut murehtia auton tekniikasta ja miljoonasta muusta asiasta. On kerrankin voinut keskittyä vain oleelliseen, eli nuotittamiseen", Salomaa myhäilee.

Jani Salomaa ja Jarno Ottman starttaavat kilpailuun numerolla 11. Numero säilyy samana läpi kauden, mutta lähtöpaikka riippuu kilpailumenestyksestä. Kauden avauskisaan Futursoft Racing Teamin autokunta lähtee 20. paikalta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa