Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg voitti sarjan toisen osakisan

30.01.2010 / Kristian Sohlberg voitti sarjan toisen osakisan

pieni-sm2-sohlberg.jpg

Kristian Sohlberg voitti sarjan toisen osakilpailun. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun jälkimmäinen puolisko sai lisäjännitystä, kun aamupäivällä Juha Salon auton turbo-ongelma saatiin ratkaistua ja karkkilalainen lähti ajamaan takaa menetettyä aikaa. Kaikki näyttikin ensin melko hyvältä, sillä Salon onnistui ajaa pohjat heti tauon jälkeiselle erikoiskokeelle. Sohlbergilla oli kuitenkin hyvä vauhti päällä, ero Saloon pieneni vain reilulla sekunnilla.

Jukka Ketomäki oli luokan kolmanneksi nopein, mutta häntäkin rasitti reilun kuuden minuutin menetys aamupäivän toisella erikoiskokeella.


Kristian Sohlbergin taktiikkana oli pitää sama vauhti yllä, eikä lähteä yliyrittämään mitään hulluja. Taktiikka oli oivallinen, sillä vaikka seuraavalla erikoiskokeella Juha Salon lisäksi Jarkko Miettinen sijoittui ek-tuloksissa Sohlbergin edelle, erot olivat kuitenkin niin pieniä, ettei Sohlbergin tarvinnut johtoasemastaan kertaakaan luopua.


Viimeisellä erikoiskokeella Kristian Sohlberg ikään kuin kaikille malliksi täräytti vielä luokan pohja-ajan, joten edellisen päivän pettymys oli kerralla poispyyhitty. Rovaniemen keskustan maalialueelle Subarullaan kurvasi tyytyväinen mies.
"Täytyy myöntää, että iso kivi putosi tällä voitolla hartioiltani. Koko ajan keskityin vain ajamaan omaa kisaani ja pitämään saman rytmikkään ajon päällä. Tämä tuotti hyvän tuloksen ja tästä on hyvä jatkaa Mikkeliin sarjan seuraavaan osakisaan", tilitti Sohlberg.

Kosti Katajamäen ajat tauon jälkeisillä erikoiskokeilla riittivät kilpailun toiseen sijaan, eroa Kristian Sohlbergiin jäi 20,5 sekuntia.

"Meilläkin oli loppuvaiheissa ongelmia auton iskunvaimennuksen kanssa. Jarrutuksissa oli pakko pudottaa vauhtia. Auto saatiin muutoin kyllä kisan aikana melko hyväksi, ja ajaminen maittoi", selvitti Katajamäki.

Jarkko Miettinen otti kolmannen sijan ja pääsi kuin pääsikin tavoitteeseensa Ralli SM -sarjan toisessa osakisassa.
"Koko ajan meni paremmin ja paremmin, eikä sorruttu mihinkään hölmöilyihin. On myönnettävä, että kisan alku veti meikäläisen melko nöyräksi, mutta sitten aloin saada juonesta kiinni. Loppujen lopuksi tämä oli upea ensiesiintyminen tällä autolla, joten täytyy olla tyytyväinen", jutteliJarkko Miettinen.

Nuori lempääläinen Atte Alanen sijoittui neljänneksi. Marko Kakko, Tommi Luostarinen, Ari Vihavainen ja Mika Hirvikangaskin sijoittuivat tuloslistalle vielä ennen Juha Saloa, jolle vielä viimeisellä erikoiskokeella oli riittävästi tapahtumia.

"Hyvin oltiin jo noustu siinä vaiheessa neljänneksi asti, kun sivuttain osuin johonkin kovaan ja rengas lähti vanteelta. Vaihtohommiinhan siinä sitten oli pakko ryhtyä noin 7-8 km ennen maalia. Onneksi sentään päästiin maaliin ja saatiin kaksi SM-pistettäkin vielä", tilitti Salo.

Marko Kakko sijoittui kymmenenneksi ja otti viimeisen jaossa olleen SM-pisteen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa