Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki piti pintansa SM2-luokassa

30.01.2010 / Kalle Pinomäki piti pintansa SM2-luokassa

pieni-sm2-hautamaki.jpg

Ville Hautamäen kova puristus ei riittänyt tällä kertaa Kalle Pinomäen nujertamiseksi. Kuva: Marko Mäkinen.

SM2-luokassa jännitys säilyi loppuun saakka, sillä Kalle Pinomäki ei suinkaan lannistunut siitä hetken tilanteesta, jolloin Ville Hautamäki ennätti turkulaisen edelle vajaan sekunnin paremmalla tuloksella kolmen erikoiskokeen jälkeen.
Pinomäki päätti nostaa hieman vauhtiaan, ja niin maalissa muiden oli todetta, että Pinomäki nappasi tänä viikonloppuna Rovaniemen molemmista kisoista täydet pisteet.
"Oli kiva nähdä, että reservistä sentään löytyi vielä lisää puristusta", myönsi Pinomäki.
"Iltapäivä meni oikeastaan ihan kivasti, mitä nyt renkaat tuntuivat loppuvan. Viimeisillä pätkillä oli niin paljon hiekkaa näkyvissä, että renkaat olivat ihan loppu viimeisen pätkän maalissa."

Ville Hautamäki oli harmikseen joutunut ensimmäisen kisansa keskeyttämään, joten toisessa oli tarkoitus paikata tilannetta parhaalla mahdollisella tavalla eli voitolla. Pinomäki onnistui karistamaan Hautamäen kannoiltaan, ja maalissa miesten välinen ero oli 19,2 sekuntia.
"Pyörät oli meiltäkin ihan loppu, niin kuin monella muullakin meidän luokassamme", tilitti myös Hautamäki.
"Tyytyväinen tähän tulokseen en ole missään tapauksessa, voitot tietysti olisi pitänyt ottaa molemmista kisoista. Mutta olihan tämä nyt sentään vähän parempi startti kauteen kuin viime vuonna, kun olimme aluksi pitkään ilman pisteitä."

Toni Tahvanainen otti kolmannen sijan ja loppujen lopuksi oli melko tyytyväinen sijoitukseensa.
"Meikäläinen ei koskaan pääse kunnolla vauhtiin kisan alkupätkillä, se on harmittavaa. Alussa kaikki oli taas niin kankeata, mutta sitten kun vauhti löytyi, loppu tuli ihan hyvin", kertasi Tahvanainen.

Vesa Hirvonen ajoi hetkittäin huimia aikoja, mutta kokonaisuudesta käteen jäi tällä kertaa neljäs sija. 24-vuotias Hirvonen valitteli myös renkaiden loppumista, vaikkakin onnistui ajamaan luokan pohjat vielä viimeiselle erikoiskokeelle.
"Koko päivän vaihdettiin renkaita joko edestä taakse ja päinvastoin ja kerran otettiin ihan uudetkin vielä käyttöön, mutta ei se auttanut. Auton etupäätä ei saatu vakaaksi, autoon ei ollut mitään luottoa ja siitä kyllä ajaminen kärsi", selvitti Hirvonen tilannetta.
Hirvosen ja Pinomäen ero maalissa oli 48,3 sekuntia.

Jukka Korhonen, Jussi Kumpumäki ja Esapekka Lappi miehittivät seuraavat sijat. Tästä kolmikosta Esapekka Lappi näytti todella pettyneeltä kisan jälkeen. Pieni lipsahdus penkan puolelle rasitti tulosta reippaasti yli minuutin, joten mieli oli maassa, vaikka muutamia hyviä ek-aikoja syntyikin.
"Harmittaa niin vietävästi, olisi ollut mahdollisuus hyvään sijoitukseen, mutta menin mokaamaan", murehti Lappi, jolta kyllä kokemuksen karttuessa voidaan vielä nähdä hyviä sijoituksia.

Antti Rintamäki, Janne Hakulinen ja Mika Salokin ajoivat vielä SM2-luokasta maaliin.

SM2-luokan sisällä ajettavasta Nuorten Suomen mestaruudesta taistelu aloitetaan Mikkelin osakisasta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa