Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Teamin kuljettajapari maaliin

01.02.2010 / Futursoft Racing Teamin kuljettajapari maaliin

Rallin SM-sarja jatkui lauantaina Rovaniemellä. Arctic Lapland Rally eli perinteikäs Tunturiralli saatiin päätökseen, kun koko 740 kilometrin reitti oli ajettu. Erikoiskokeita rallissa oli kaikkiaan 12 ja mittaa niille kertyi runsaat 210 kilometriä.

Futursoft Racing Teamin Subaru-miehistö Jani Salomaa - Jarno Ottman kiersi kaksipäiväisen kisan läpi ongelmitta. Futursoft Racing Team kilpailee tällä kaudella Tommi Mäkinen Racing Teamin ylläpitämällä ja huoltamalla kalustolla.
"On todella hienoa ajaa ammattitaitoisessa tiimissä, jossa kaikki tietävät tehtävänsä ja kuljettajille todellakin jää pelkästään se ajaminen. Mihinkään ei tarvitse puuttua, eikä tarvitse miettiä sitä, onko auto kunnossa. Koko viikonlopun aikana ei tiimistä tai autosta ollut mitään negatiivista sanottavaa", Salomaa kiittelee.

"Subaru tuntuu todella hyvältä autolta, kunhan vain osaa hyödyntää sen koko potentiaalin. Täytyy myöntää, että en ole erikoiskoeaikoihin vielä kovin tyytyväinen. Kovempaa pitäisi päästä. En vain osaa vielä käyttää kaikkia auton tarjoamia mahdollisuuksia. Kaikki sen metkut eivät vielä ole hallinnassa", Salomaa myöntää.

Tunturirallin nopein oli Citroënin tehdaskuljettaja Dani Sordo. Jani Salomaa ja Jarno Ottman päätyivät sijalle 13. Suomenmestaruuspisteet jaettiin erikseen perjantailta ja lauantailta.
"Se harmittaa, että olimme molempina päivinä SM1-luokassa 11:s eli ensimmäinen, joka jää pisteittä. Parannettavaa jää seuraavaan osakilpailuun Mikkeliin", Salomaa miettii.

Hyvää oli se, että pitkä ja erittäin vaativa kilpailu sujui ilman suurempia virheitä.
"Tietysti vähän jokaisella erikoiskokeella tuli niitä penkkaan nojauksia. Lauantaiaamuna Siikakämässä mentiin aika vauhdilla penkan läpi. Onneksi auto nousi samalla vauhdilla tielle takaisin, mutta ajorytmi siitä kyllä sekosi. Viimeisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä käytiin lisäksi kerran sen verran syvällä hangessa, että lumet tulivat tuulilasille", Salomaa kertasi.

"Ehkä suurin virhearvio oli se, että lähdimme sille päätöslenkille käytetyillä renkailla. Ne näyttivät huollossa ihan uudenveroisilta, mutta eivätpäs ne olleetkaan. Huomasin varsinkin viimeisellä pitkällä erikoiskokeella, että mentiin ihan liikaa ovi edellä."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa