Facebook Twitter Email Pinterest

AKK Driver Academyn kuljettajat menestyivät

02.02.2010 / AKK Driver Academyn kuljettajat menestyivät

Arctic Lapland Ralliin osallistuivat kaikki kolme valmennusryhmän kuljettajaparia. Esapekka Lappi ja Jukka Korhonen kaksivetoluokan SM2-kisaan Honda Civic Type R -autoillaan ja Mikko Pajunen Opel Kadett GSi:llä Suomi Cupiin.

Rovaniemen ympäristössä 29.-30.1. ajettu kaksipäiväinen ralli sisälsi molempina päivinä omat kisat, joista jaettiin myös omat sarjapisteet. Lisäksi katsottiin kahden päivän yhteistulosta, josta ei kuitenkaan saanut SM-pisteitä. Tämä järjestämä aiheutti vähän sekaannusta kilpailua seuraavien keskuudessa, mutta itse kilpailu vietiin hienosti läpi ja voittajat saatiin selville.

Driver Academyn kuljettajat pääsivät kunnialla maaliin vaativan kilpailun, jossa nuotituksineen ajetaan reilut 3000 km muutaman päivän aikana. Kaikki kolme kuljettajaa osallistuivat kisaan ensimmäistä kertaa, mikä nostaa saavutuksen arvoa.
"Torstai-iltana asetimme poikien kanssa yhdessä tavoitteet ralliin. Ensimmäisenä oli maaliin pääsy ja kokemuksen kerääminen, tämä täyttyi 100-prosenttisesti," kertovat tyytyväisinä ryhmän valmennuksesta vastaavat Risto Mannisenmäki ja Tuomo Mikkola.

SM2-luokassa Pieksämäen UA:n Esapekka Lappi ajoi sijat 3 ja 7, jotka oikeuttavat SM-pisteissä luokan kolmanteen sijaan.
"Taktiikkana oli lähteä varovasti liikkeelle ja lisätä pikkuhiljaa vauhtia. Perjantaina tämä taktiikka toi kolmannen sijan. Tosin kyllä yritystä oli jo toiselta pätkältä alkaen, pari kertaa käytiin tosi lähellä ulosajoa, mutta selvittiin, " sanoo Esapekka Lappi.

"Lauantain kisaan lähdettiin vähän rohkeammalla taktiikalla haastamaan kärkeä. Vauhdin puolesta päivä olikin parempi ja pystyin vastaamaan kärjen vauhtiin, mutta kahden pienen ulosajon seurauksena tipuin kauemmaksi, mikä, totta kai, harmitti kovasti. Toisessa ulosajossa meni lähemmäs pari minuuttia ennen kuin saatiin auto pois penkasta. Olemme kuitenkin tyytyväisiä lauantain vauhtiin. Selvisimme myös ilman teknisiä ongelmia kisan läpi."

Niin ikään SM2-luokassa ajava Jukka Korhonen kartanlukijanaan Marko Salminen ajoi sijat 7 ja 5. Näillä sijoituksissa pari on viidentenä SM-pisteissä.
"Kyllä täytyy tyytyväinen olla viikonvaihteeseen. Tavoitteet täyttyivät. Kokemusta tuli tästä kilpailusta, joka on koko SM-sarjan kannalta tärkeä. Kuljettajat, huolto ja auto toimivat hienosti koko ajan," Nilsiän UA:n Jukka Korhonen kehui lauantai-iltana maalissa yllättyneenä tuloksestaan.

Erityisen tyytyväinen Korhonen oli nuotin toimivuuteen.
"Simppeli ja toimiva," hän kuvaili Markon lukemia nuotteja.
Kahden päivän yhteenlasketuissa tuloksissa pari oli luokkansa kolmas ja näin myös he pääsivät podiumille juhlimaan hyvää työtä.

Suomi Cupiin osallistunut Mikko Pajunen pääsi myös palkintojen makuun ajettuaan hienosti voiton ja kolmannen sijan.
"Tunturiralli olikin tähänastisen uran suurin kilpailu, sisältäen mm. 215 erikoiskoekilometriä ja muutama tuhat kilometriä autonjakkaralla. Saatiin hyvää kokemusta ajamalla kisa viisaasti läpi välttäen suuremmat virheet. Viikonloppu ei sisältänyt ainuttakaan tilannetta, mikä on myös hyvä asia, " kertoo Pajunen yhdessä kartanlukijansa Jukka Jämsenin kanssa.

"Ja vielä kun ranteesta löytyy kiristämisen varaa, tästä on hyvä lähteä seuraavaksi Mikkelin SM-ralliin helmikuun 20. päivänä ", sanoo Jyväskylän UA:n Jämsen luottavaisena.

"Erittäin kypsä suoritus koko porukalta. Sijoitustavoitteet jopa ylitettiin. Olemme panostaneet kokonaisvaltaiseen valmennukseen, ja mielestäni se näkyi hyvin suorituksissa kaikilla osa-alueilla. Ennen seuraavaa Mikkelin SM-rallia pidämme vielä kahden päivän leirin ryhmän kanssa," paljastaa Mannisenmäki.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa