Facebook Twitter Email Pinterest

Uudella Ford Fiesta R2:lla onnistunut avaus

04.02.2010 / Uudella Ford Fiesta R2:lla onnistunut avaus

Viime kauden loppupuoliskolla kilpailudebyyttinsä suorittanut Ford Fiesta R2 -ralliauto esiintyi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa lumirallissa, kun lupaava 20-vuotias Jussi Kumpumäki ja rata-autoilija Mika Salo kilpailivat uutuusmallilla Rovaniemen Arctic Rallissa. Viikonlopun kahdesta SM2-osakilpailusta Kumpumäki kirjasi sijat 5 ja 6, kun Salo ajoi molemmissa maaliin sijalla 10.

Fiesta Sport Trophy Finland -sarjan puuhamies Teemu Horkama oli varsin tyytyväinen kauden 2010 ensimmäiseen kilpailuun.
"Kokonaisuudessaan kilpailu oli loistava menestys, ja kaikki toimi kuten toivoinkin. Kilpailuun mennessä saimme valmiiksi kaksi Fiestaa. Iso kumarrus tästä kuuluu Kumpumäen Arton johtamalle KMS Racing -tiimin rakennusporukalle, joka on tuloksesta päätellen tehnyt virheetöntä työtä autojen kanssa", Horkama kiitteli.

"Autoilla ajettiin kilpailussa yhteensä 410 EK-kilometriä ja vaihdettujen osien saldona olivat yhdet jarrupalat. Tästä voi vetää johtopäätöksiä Fiesta R2:n käyttökuluista."

"Kun Jussi Kumpumäki sijoittui kahden rallipäivän yhteistuloksissa hienosti neljänneksi ja ajoi Fiestalle sen ensimmäisen SM-sarjan pohja-ajan, oli viikonloppu lähes täydellinen. Nyt autolla ehditään ajaa alustan säätämiseen keskittyvät testit ennen Mikkelin SM-rallia, joten uskon auton olevan jatkossa entistäkin kilpailukykyisempi", Horkama jatkoi.

FST Finland-sarja aloittaa Joensuusta

Uutuusautojen tiukan rakennusaikataulun johdosta on tehty sellainen merkittävä muutos koskien tulevaa FST Finland -sarjaa, että seuraavana vuorossa oleva Mikkelin SM-ralli ei vielä avaa uutta merkkisarjaa.

FST Finland -sarjan avaus suoritetaan Joensuun SM-rallissa maaliskuun alussa, minkä jälkeen ohjelmassa ovat kaikki kesän kolme SM-rallia sekä Suomen MM-ralli, Neste Oil Ralli.
"Kotoinen MM-rallimme sisältää meidän sarjamme kaksi osakilpailua. MM-rallin perjantaina Jyväskylän teillä ajetaan yksi osakilpailu ja sitten heti perään lauantaina seuraava", Horkama kertoo.

"Tähän ratkaisuun päädyttiin keskusteltuamme sarjaan ilmoittautuneiden kilpailijoiden kanssa. Kaikkien ollessa samaa mieltä ei mitään esteitä muutokselle löytynyt. Molemmat MM-rallin kilpailupäivät ovat siis meille omat osakilpailunsa, aivan kuten juuri Arctic Rallissa toimittiin SM-sarjan osalta."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa