Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Ralli uudistui

16.02.2010 / SM Vaakuna-Ralli uudistui

pieni-sm-katajamaki.jpg

Kosti Katajamäki lähtee Mikkelin kisaan SM1-luokan pistejohdossa. Kuva: Marko Mäkinen

Tulevana viikonloppuna Mikkelin seudulla ajettava SM Vaakuna-Ralli on kokenut monta uudistusta. Yksi näkyvimmistä muutoksista on kilpailun seremoniallisen lähdön siirtyminen toriparkin rakennustöiden vuoksi torilta Mikkelin raviradalle, josta starttaa kello 10.01 heti ensimmäinen erikoiskoe.

Myös rallin neljäs erikoiskoe ajetaan noin kello 13 alkaen raviradalla ja sen välittömässä läheisyydessä yleisöerikoiskokeena. Huoltoparkki, jonne on vapaa pääsy, on tuttuun tapaan Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksella, jonne myös autot saapuvat maaliin kello 17 alkaen.
"Rallista on haluttu tehdä yhä yleisöystävällisempi tapahtuma. Raviradalle on helppo tulla, siellä on paljon parkkipaikkoja, oheistapahtumia ja näkemistä koko perheelle. Rallia voi seurata vaikka lämpimästä katsomosta. Huoltoparkissa taas näkee autoja ja kuljettajia läheltä", kilpailun johtaja Tapio Krivetz sanoo.
"Jos haluaa mennä muualle reitin varrelle katsomaan, kannattaa ehdottomasti suunnata niille reittikarttaan merkittyjen parkkialueiden kautta, sillä muualla parkkeeraaminen on vaikeaa lumitilanteen vuoksi", Krivetz vinkkaa.

Raviradalla katsojilla riittää erityisen paljon jännitettävää, sillä kaikkien puoleenpäivään mennessä lipun ostaneiden täysi-ikäisten kesken arvotaan varsin ainutlaatuinen palkinto: VIP-rallikyyditys rallin yleisöerikoiskokeella. Kyydittäjänä on rallin MM-sarjastakin
tuttu mäntyharjulainen ralliautoilija Jani Paasonen ja autona N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo IX.

Yleisön palvelua on myös jo perinteikäs ralliradio, joka kuuluu Mikkelin seudulla taajuudella 105,3 MHz tai internetissä maailmanlaajuisesti osoitteessa www.ralliradio.fi. Mikkelin ammattikorkeakoulun ja rallin järjestävän seuran Mikkelin
Urheiluautoilijoiden yhteistyössä tuottaman ralliradion studioisännäksi on tänä vuonna saatu muun muassa MTV3:n toimittajana
tunnettu Tomi Tuominen. Ensimmäinen lähetys tulee rallin lehdistötilaisuudesta perjantaina 19.2.2010 kello 19.30. Lauantaina
lähetys käynnistyy kello 9. 00.

SM Vaakuna-Ralliin starttaa tänä vuonna yhteensä 107 kilpailijaparia. Mukana on koko SM-sarjan kärki, mutta myös muutama kiinnostava nimi sarjan ulkopuolelta. Mikkeliläisittäin kiinnostavin kuljettaja on tietysti kolminkertainen Suomen mestari Jari Ketomaa, joka havittelee kotirallissaan peräti viidettä SM Vaakuna-Rallin voittoa Mitsubishi Lancer Evo X:llä.

Nyt jo kahdeksatta kertaa peräkkäin rallin SM-sarjan osakilpailuna järjestettävän SM Vaakuna-Rallin reitti on sekin uudistunut.
"Mukana on jopa sellaisia erikoiskokeita, joita ei ole ajettu koskaan rallissa. Viime vuodelta tuttujen erikoiskokeiden osalta vähintään ajosuunnat on muutettu. Kilpailijoilla riittää siten varmasti haastetta ja vain nopeimmat voittavat", Krivetz kertoo.

Mikkelin Urheiluautoilijoita edustavan Jari Ketomaan lisäksi mielenkiintoinen kuljettaja on myös pieksämäkeläinen Esapekka Lappi, joka otti ensimmäisessä rallin SM-sarjan osakilpailussa Rovaniemellä SM2-luokan kolmanneksi parhaimmat pisteet.

Muita eteläsavolaisia nimiä ovat Mikkelin Urheiluautoilijoita edustavat ralliparit Jussi Tiippana ja Henri Arpiainen, Ari Häkkinen ja Jukka Kuhmonen, Jyrki Peltonen ja Timo Liukkonen, Kimmo Haavikko ja Hannu Haavikko, Jani Toivakainen ja Esa Kovanen, Tommi Puikkonen ja Mika Paavilainen, Rantasalmen Urheiluautoilijoita edustavat Janne Hakulinen ja Hannu Väliaho, Juvan Urheiluautoilijoita edustava Tero Tolvanen kartturinaan Lappeenrannan UA:n Mika Luukka, Joroisten Moottorikerhon Janne Eronen
kartturinaan KorUA:n Mika Leistiö, Pieksämäen Urheiluautoilijoiden rallikaksikko Kimmo Järvisalo ja Mikko Kontulainen sekä Hirvensalmen Urheiluautoilijoita edustavat Pekka Ripatti ja Jani Hokkanen sekä Tuomo Liukkonen ja Petteri Soini.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa