Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo rohkeilla nuoteilla kisaan

18.02.2010 / Juha Salo rohkeilla nuoteilla kisaan

Rallin SM -sarjan pistejahti jatkuu tulevana viikonloppuna Mikkelissä. Nelivetoisten luokan pistekolmonen Juha Salo ennustaa kisasta edellisten kausien tapaan vaativaa. Nelinkertainen rallin suomenmestari on kuitenkin haastavalla reitillä kuin kotonaan. Salolle maistuu savolaisilta teiltä vain voitto - ykköstilan eteen tehdään töitä ensimmäisestä erikoiskoekilometristä lähtien.
"Mikkelissä syttyy aina ajamaan. Siellä ei parane arpoa. Täytyy todella luottaa, mitä kartturi sanoo ja mitä on itse reittiin tutustumisessa laittanut paperille", Salo painottaa.

Kolme viikkoa sitten ajetut osakilpailut Rovaniemellä antoivat Salolle ja kartanlukija Mika Stenbergille menestyksekkään potkun kauteen. Vaikkei Arctic Lapland Rallyn toinen kilpailupäivä sujunut kaksikolta ongelmitta, Mitsubishi Ralliart Finland -kuljettaja oli selvästi tyytyväinen kauden avaukseen. Salon tyytyväisyyden takana on huolellinen kehitystyö, jonka myötä Mitsubishi Lancer Evo X -auton suorituskyky on parantunut merkittävästi.
"Kososen Askon kanssa olemme löytäneet autoon hyvät asetukset. Vauhti, mitä pystyimme pitämään Rovaniemellä, osoitti, että autoon on nyt syytä olla kaikin puolin tyytyväinen."

Uuden sääntömuutoksen myötä autoista on myös mahdollista ottaa enemmän tehoja irti, mikä sopii tuoreimmalle kehitysversiolle.
"Nyt Evo kympin ominaisuuksia pystytään hyödyntämään paremmin. Muutos näkyy huippunopeudessa ja huipputehossa, moottorissa on enemmän kierrosaluetta käytettävissä, auto kulkee ja vastaa kaasuun paremmin. Ajaminen on mielekkäämpää, kun voimaa on enemmän käytettävissä", Juha listaa sääntömuutoksen plussia.

Mikkelin ralli lukeutuu yhdeksi karkkilalaiskaksikon suosikeista - ehkä juurikin siitä syystä, että reitiltä löytyy kaivattuja haasteita.
"Sanotaanko, että pätkillä on sopivasti vaikeusastetta. Onnistunut ajo palkitsee. Eroja syntyy helpommin kuljettajien välille", kartanlukija Stenberg luonnehtii.

Mutta mistä asioista löytvät avaimet rallin voittoon?
"Rohkeus ratkaisee. Nuotit täytyy saada tehtyä tosi rohkeiksi. Luvassa on haastavat ja hienot tiet, joilla mennään kovaa ylös ja alas, on nyppyjä, vääntöä ja kääntöä. Mikkelin alueen teillä erottuvat jyvät akanoista", Salo lataa.

Kauden kolmas SM-osakilpailu starttaa lauantaina klo 9.30. Salo ajaa seitsemän erikoiskokeen reitillä lähtönumerolla 4.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa