Facebook Twitter Email Pinterest

Luvassa tiukkaa sekuntitaistelua

18.02.2010 / Luvassa tiukkaa sekuntitaistelua

pieni-sm-miettinen.jpg

Jarkko Miettinen on SM-pisteissä toisena Rovaniemen jälkeen, Mikkelissä on tarkoitus vielä parantaa. Kuva: Marko Miettinen

Ralli SM -sarjan kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen pistetilanne lupaa hyvää Mikkeliin, sarjan kolmanteen osakilpailuun. Rovaniemellä jaettiin SM-pisteet kummaltakin päivältä erikseen, minkä vuoksi tästä lähdetään mielenkiintoisin asetelmin SM Vaakuna-Ralliin helmikuun 20. päivä.

Rovaniemellä "kukitettiin" kaksi osakilpailuvoittajaa; Juha Salo sekä Kristian Sohlberg. Kumpikin kärsi toisessa kisoistaan teknisistä ongelmista, joten melko ongelmattoman kisan ajanut Kosti Katajamäki onnistui keräämään johtoasemaan oikeuttavan määrän pisteitä, yhteensä 22. Pistelaskentaa on tälle kaudelle muutoinkin hieman "rukattu", joten nyt ei Rovaniemen pisteillä ole niin suurta merkitystä kuin aiemmin. Avausviikonlopun epäonninen kuljettaja pystyy mahdollisesti vielä kuromaan piste-eroa kiinni.

Sarjan kakkosena Mikkelin kisaan starttaa uuden S2000-luokitellun Skoda Fabian ohjaimissa esiintyvä Jarkko Miettinen, joka hieman pettyi vauhtiinsa Rovaniemen lumisissa olosuhteissa.
"Ei oikein mennyt niin kuin olin etukäteen ajatellut, uskoin olevani tuloksissa paremmin", myönsi Miettinen kisan jälkeen.
"Testiä olen nyt ajanut sen verran, että Mikkelin kisaan on ehdottomasti helpompi lähteä. Uskon olevani paljon paremmin "sinut" Skodan kanssa. Mikkelissä on hyvä jatkaa siitä, mihin Arcticissa jäätiin."
"Aion ajaa täysillä, kaasu pohjassa alusta lähtien, eikä muita tavoitteita voi tietenkään olla kuin voitto, niin täällä kuin kauden päätteeksikin."

Juha Salo lienee menestynein kuljettaja 2000-luvun SM-sarjassa, joten oudossa tilanteessa karkkilalaisen on todettava olevansa SM-pistetilastossa vasta kolmantena. Eroa johtavaan Katajamäkeen on viisi pistettä. Kun Ralli SM -sarjan jäljellä olevien osakilpailujen voitosta saa peräti 22 pistettä ja kakkonen neljä pistettä vähemmän, mahdollisuudet SM-taistossa ovat kaikilla vielä hyvät. Se lupaa koko loppukautta ajatellen pelkkää hyvää, sillä tässä vaiheessa kaikki on vielä mahdollista.

Subaru-kuljettaja Kristian Sohlberg lähtee Mikkeliin myös hyvillä mielin ja samoin ajatuksin kuin Miettinenkin.
"Arcticin voitto toisesta kisasta ilman muuta helpotti paineita jatkoa ajatellen. Ehdottomasti nyt on helpompi lähteä uuteen kisaan", tunnusti Sohlberg.
"Todella kova kärki on tällä hetkellä, voittaminen ei ole helppoa, mutta muuta tavoitetta ei ole meilläkään. Testiä on ajettu sen verran, että mieli on hyvä. Lupaamme ajaa kaasu pohjassa ja taistella voitosta tosissamme", paljasti Sohlberg, joka samalla kertoi autoon koko ajan tehtävän pientä kehitystyötä, vaikkakin kuljettajan osuus on tässä vaiheessa rajoittunut lähinnä rengastesteihin.

Ralli alkaa lauantaina 20.2. klo 9.30 ja ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin Kasarmin Kampukselle klo 17.30. Ralliradiosta ja netistä voi seurata rallia tiiviisti koko päivän.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa