Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa johtaa neljän ek:n jälkeen

20.02.2010 / Jari Ketomaa johtaa neljän ek:n jälkeen

krisu.JPG

Kristian Sohlbergin ja Peter Flythströmin kisa meni pilalle ek:lla 1. Kuva: Pasi Mähönen

Ralli SM -sarjan kolmannen osakilpailun SM Vaakuna-Rallin päivän toinen huolto on ohi. Tässä vaiheessa takana on neljä erikoiskoetta ja kilometrejä on kertynyt jo 52,55 km.

Hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa nappasi kakkospätkän jälkeen johtopaikan, eikä siitä luopunut neljän ensimmäisen pätkän aikana. Ketomaa on brittiläisen tiimin Mitsubishillaan kirinyt 6,9 sekunnin eron kakkosena ajavaan Juha Saloon.

Juha Salo johtaa kuitenkin Ralli SM -sarjan luokkaa SM1, sillä Ketomaa ei aja SM-pisteistä. Salo oli ykkösellä nopein, kakkosella neljäs, kolmosella pohjat ja nelosella kolmas. Vauhti on ollut tasaisen kovaa, mutta Salo ei aikonut riskien kanssa yrittää Ketomaata tavoittaa.
"Ajan tätä ihan omaa vauhtiani, en lähde Ketomaata mitenkään erityisen tarkoituksella yrittää ajaa kiinni", Salo tuumaili.
"Ek-kakkosella tein ihan oman mokan ja osuin hankeen, kolmonen ja nelonen menivät ihan ok", kertasi Salo, jolla ei muuten ole mitään ongelmia matkan varrelta kertynyt.

Kosti Katajamäki on neljän erikoiskokeen jälkeen kolmas, mutta eroa Ketomaahan on kertynyt jo peräti 48,7 sekuntia. Katajamäkikin teki tuttavuutta lumipenkkojen kanssa ek:lla 3 ja oli siellä vasta 12:s.
"Pahasti mentiin hankeen. Nuotti oli ihan kohdallaan, mutta ajoin sen nuotin väärällä ajolinjalla, ja siitä sitten jouduttiin hankeen. Ketomaa oli tehnyt siihen jo hyvät jäljet ja taisi olla aika lähellä, ettei Jarikin ollut ulkona. Ilmanputsarin kanssa oli taas ongelmaa, tukkoon meni, mikä taas haittasi", kertasi Kosti.

Kristian Sohlbergin ajo meni piloille jo ek:lla 1 sattuneen lumihankeen ajamisen vuoksi, mutta muilla erikoiskokeilla Sohlberg oli kolmas, kolmosella kolmas ja nelosella tuli jaetut pohjat Ketomaan kanssa.
"Ihan ok on mennyt, sellaista perusajoa, yritetään nyt jotain tehdä tälle, tuloksissa nouseminen ei ole ihan helppo juttu", kertasi Sohlberg, joka neljän pätkän jälkeen on 11:s, eroa kärkeen 2.06,9.

Joonas Lindroosin hyvin alkanut kisa tyrehtyi ek:lla 2, kun vetoakseli petti ja autosta tuli kolmivetoinen.
"Ihan oli vaikeaa ajamista tällä autolla. En tiedä, menikö nivel vai akseli, en viitsinyt huollossakaan sitä ukoilta kysellä. Kolmella pätkällä jäätiin tämä vuoksi aika tavalla", kertasi harmistunut Lindroos, joka huollossa oli auton saanut kuntoon.
Neljän pätkän jälkeen Lindroos on 12:s, eroa Ketomaahan 2.09,2.

Joni Nikko on tullut hienosti, ja oli suhteellisen tyytyväinen päivään. Nikko on neljän ek:n jälkeen neljäntenä, eroa Ketomaahan on kuitenkin 1.07,6.
"Yritetään nyt tulla ainakin maaliin, ei tässä mitään ihmeempiä", kertasi Nikko.

Ari Vihavainen on viidentenä, eroa kärkeen 1.13,5.
"Olen ihan tyytyväinen, mitäs tässä vanhat ukot... naureskeli Vihavainen.

Kuudenneksi on neljän erikoiskokeen jälkeen noussut Riku Tahko, joka on saanut mukavasti lisää vauhtia Rovaniemen jälkeen. Rikun kartturina istuu pitkästä aikaa Ilkka "Illu" Riipinen, joka heitti kartturin jakkaralta, että viettää 30-vuotiasautourheilujuhliaan.
Nousujohteisesti Vaakuna-rallia etenevä Riku Tahko oli ykkösellä 12:s, kakkosella 8:s, kolmosella jaetulla 6:nnella sijalla ja nelosella myös kuudes.

Jussi Tiippana on seitsemäs, ja eroa edellä ajavaan Riku Tahkoon on vain sekunti. Tommi Luostarinen on 10 sekuntia Tiippanasta, mutta hänkin on saanut lunta "silmilleen".
"Tuulilasi meni jäähän, kun saatiin lumet ikkunaan, tätä samaa kait se on ollut monella muullakin", kertasi Luostarinen.

Atte Alanen on yhdeksäs ja Mika Hirvikangas kymmenes, eroa Hirvikankaalla on Ketomaahan jo 2.04,5.

Tämän jälkeen vuorossa on vielä kolme erikoiskoetta ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin klo 17.30 aikoihin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa