Facebook Twitter Email Pinterest

Petri Lehtovirta tuskasteli irtolumen kanssa

22.02.2010 / Petri Lehtovirta tuskasteli irtolumen kanssa

Mikkelissä ajettu ralliautoilun SM-sarjan kolmas osakilpailu ei sujunut nuottien mukaisesti RR Racing Teamin rallikuljettaja Petri Lehtovirralla ja hänen kartturillaan Juha Kanervalla. Kilpailua edeltäneellä testipätkällä kadoksissa olleen luottamuksen kilpailutoimintaansa takaisin saanut Lehtovirta tuskasteli edellä lähteneiden kanssakilpailijoiden tielle jättämän irtolumen kanssa eikä missään vaiheessa seitsemän erikoiskokeen mittaista rallia päässyt ajamaan kilpaa siten kuin oli itse halunnut.

Kolme viikkoa sitten Rovaniemellä kilpailukauden avauksessa autonsa käyttäytymiseen syvästi pettynyt Lehtovirta sai ennen SM Vaakuna-Rallia uusia eväitä kilvanajoonsa kansainvälisiä ralleja viime aikoina ajaneelta Matti Rantaselta, joka sääti Lehtovirran auton alustaa sekä lukko-ohjelmia. Vaikka RR Racing Teamin rallikaksikon luottamus auton käyttäytymiseen palautui, musertui se kilpailun aikana erikoiskokeen pinnalla olleeseen lumipoperöön.

"Kun edellä lähtee 20 turboahdettua nelivetoista ja toiset 20 etuvetoista ralliautoa, pikataipaleelle on syöpynyt tien pohjaan eli hiekkaan asti ulottuva ajoura. Siitä jos erehtyy poikkeamaan, on välittömästi vehkeet lumipöperöllä ja sitten ollaankin matkustajia. Siinä missä kärkikuljettajat pystyivät itse valitsemaan ajolinjansa, oli meidän vain pysyttävä ajourassa. Nuotin mukaisesti oli todella vaikea ajaa, ja se näkyi erikoiskoeajoissa, Lehtovirta kertoo.

"SM-sarjan lähtöjärjestys on meitä sorsiva, mutta ilmeisesti kuuluu lajin luonteeseen. Jotta paremmalla tiellä pystyisi ajamaan, on kakkoskuumasta SM1-ryhmästä noustava ykköskuumien SM1-kuljettajien ryhmään, mutta miten sinne nousee, kun ralleissa tien kunto on aivan jotain muuta kuin ykköskuumilla, jotka pystyvät ajamaan pikataipaleet täysin eri lailla kuin meillä, joiden on vain yritettävä pysyä ajo-urassa", kyselee Lehtovirta.

Kilpuri vuokrattavana Joensuun SM-ralliin

Kolmessa ajetussa SM-osakilpailussa pisteittä jäänyt Lehtovirta ei kilpaile jo reilun viikon päästä Joensuussa ajettavassa kilpailukauden neljännessä ja samalla talvikauden viimeisessä SM-rallissa, vaan keskittyy ralliautonsa testaus- ja kehitystyöhön. Päätöksen myötä punavalkoinen Mitsubishi Lancer Evolution IX -ralliauto on vuokrattavana itärajan vuoristoratamaisille erikoiskokeille.

"Välittömästi kilpailun jälkeen tiimipäällikkö Reijo Muhonen antoi viiltävää palautetta, ja sen myötä edessä on paluu testierikoiskokeille. Koska Joensuun SM-ralli ajetaan kuitenkin jo reilun viikon päästä eteen ja tässä ajassa en ihmeitä omaan ajamiseeni pysty tekemään, katsoin parhaimmaksi laittaa kilpailukamppeen vuokralle ja seurata kilvanajoa välillä katsomon puolelta", Lehtovirta markkinoi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa