Facebook Twitter Email Pinterest

Tiukkaakin tiukempaa sekuntitaistelua

06.03.2010 / Tiukkaakin tiukempaa sekuntitaistelua

Ralli SM.jpg

Hartikainen SM Itärallista on ajettu kaksi erikoiskoetta ja kilometrejä yhteensä hieman yli 30. Tilanne on aivan äärimmäisen herkullinen, sillä vaikka Juha Salo on jo kirinnyt 10,2 sekunnilla johtoon, on kakkosena olevan Jukka Ketomäen ja Joonas Lindroosin välinen ero vain 0,1 sekuntia.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe oli vain hieman alle kuuden kilometrin mittainen. Siellä jo nähtiin, kuinka tasaista on tulossa, sillä Juha Salo ja Jukka Ketomäki kelottivat tismalleen saman ajan; 3.04,3. Kosti Katajamäki jäi pohjista 0,7 sekuntia.
"Vähän tahmeesti tuli eka pätkä, ei oikein päässyt mies vauhtiin", harmitteli Katajamäki, joka oli keskiviikkona sairastunut norovirukseen, joten kunto ei taida olla ihan paras mahdollinen.
"On jo parempi olo, mutta hieman sellanen hontelo", tunnusti Katajamäki.

Kristian Sohlberg oli ykkösellä neljäs, ero kärkeen 1,3 sekuntia. Kakkoselta ei Sohlbergia sitten enää saatukaan maaliin, vaan miehen matka päättyi penkkaan.
"Täällä me olemme lumipenkassa sen verran syvällä, ettei autoa saada pois. Joudumme keskeyttämään", kertoi Sohlberg kännykän kautta utelelijoille.
"Ihan oli kuskin vika", tunnusti Sohlberg.

Joni Nikko ja Joonas Lindroos taistelivat tiukasti seuraavista sijoista. Näillekin miehille saatiin ykkösellä eroa vain 0,1 sekuntia. Kakkosella tilanne muuttui, Lindroos oli kakkosella toiseksi nopein, Nikko menetti aikaa lähes 40 sekuntia.
"Me sukellettiin ihan väärällä reitille sellaisessa sekaisessa paikassa. Jouduttiin peruuttelemaan takaisin pätkälle, ja aikaa kului", manasi Nikko.
"Ajatus kerta kaikkiaan karkasi siinä, enkä tajua, miten sitä tuli sinne käännettyä. Kompassi olisi näköjään ollut kova sana."

Joonas Lindroos vaikutti huoltotauolle tullessaan suhteellisen tyytyväiseltä, vaikka puskurin etukulma oli saanut lievän osuman eikä ollut ihan timmissä kunnossa enää.
"Vauhti tuntuu nyt olevan kohdallaan. Mekin menimme siinä Nikon paikassa pitkäksi, aikaa vähän kului", tunnusti Lindroos, joka kahden pätkän jälkeen on kisassa siis kolmantena.

Jarkko Miettinen on viidentenä, eroa Katajamäkeen on vain 0,1 sekuntia ja johtavaan Saloon 14,3 sekuntia.
"Ihan on mennyt pumppaillessa ja mummoillessa. Liian varovasti on aloitettu, ei tämä nyt näin pitänyt alkaa", harmitteli Miettinen.

Kuudentena on Jarkko Nikara, jonka perässä 0,8 sekuntia on Marko Kakko. Ei ollut ihan tyytyväinen ajoonsa Kakkokaan.
"Ykkönen meni ihan ok, kakkosella oli vähän vaikeampaa, mekin ollaan pumppailtu liikaa, mutta tästä on nyt hyvä parantaa", lupasi Kakko.

Ari Vihavainen tulee tasaisen varmasti ja on kahdeksantena, eroa Saloon on kertynyt 26,6 sekuntia. Jussi Tiippana on yhdeksäs ja Joni Nikko putosi "eksymisensä" takia kymmenenneksi.

Ennen seuraavaa huoltoa ajetaan kolme erikoiskoetta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa