Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakolle uusi S2000 Fiesta

28.04.2010 / Marko Kakolle uusi S2000 Fiesta

markokakko.jpg

Marko Kakolle tuleva S2000-luokiteltu Ford Fiesta oli myös Mikko Hirvosella Monte Carlo -rallissa 2010.

Yhdeksäntenä SM-pisteissä luokassa SM1 talvikisojen jälkeen oleva Marko Kakko on hankkinut uuden, S2000-luokitellun, 2-litraisen, turbottoman nelivetoisen Ford Fiestan Englannista. Jo useiden N-ryhmän Mitsubishi-vuosien jälkeen Kakko otti kerralla reippaan askeleen urallaan eteenpäin. Salon UA:ta edustava Kakko uskoo, että jo nyt on oikea aika siirtyä uuteen kalustoon, jolla lähitulevaisuudessa kilpaillaan kaikkialla. Ajokki on samanlainen, jolla Fordin tehdastallin Mikko Hirvonen voitti tänä vuonna Monte Carlo -rallin.

Vaikka suurin kimmoke auton hankinnalle oli MM-tason Neste Oil Rallimme, nähdään Kakko tositoimissa Fiestalla myös loppukesän SM-sarjan kisoissa. Seuraavana ajettavassa Kouvolan O.K. Auto -rallissa Kakkoa ei nähdä lainkaan, ei uudella eikä vanhalla autolla, sillä työkiireiden vuoksi osallistuminen ei mahtunut ohjelmaan.
"En ole Fiestalla ajanut metriäkään. Ajan Tallinna-rallissakin vielä vanhalla autollani ja sitten keskemmällä kesää odottelen uutta autoa Suomeen. Silloin on tarkoitus ajaa tiiviit, muutaman päivän mittaiset testit ennen Neste Oil Rallia," kertoo Kakko.

"SM-sarjan kahteen viimeiseen kisaan lähdemme sitten uudella kalustolla. Tavoitteena on hakea kokemuksia autosta roppakaupalla ennen seuraavan kauden SM-sarjaa."
Marko Kakko paljastaa, että vuoden 2011 sarjassakaan eivät enää jäännöspisteet kiinnosta, vaan silloin ajetaan paikoista kärjessä.
"Olemme päättäneet panostaa tähän projektiin oikein kunnolla ja tehdä työt niin hyvin kuin ikinä pystymme. Eiköhän se sitten tuo tulostakin", toivoo Kakko.

Marko Kakko pääsi loistavan testikuljettajan ja autonsäätäjän Lasse Lammen avustuksella kiinni S2000 Ford Fiestaansa, jollaista ei ole vielä toistaiseksi Ralli SM -sarjassa.
"S2000 Fiestalla ei ole ajettu vielä missään niin hyväpintaisilla sorateillä kuin Suomessa on. Suomi on paras paikka maailmassa tehdä autoon perussäädöt, joita voi sitten hienosäätää sen mukaan missä ollaan. Oikein mielenkiintoinen projekti", korostaa Lasse Lampi.

Eikä tässä vielä kaikki. Kakko aikonee hankkia tänne vielä toisenkin, vastaavanlaisen auton, jota on tarkoitus vuokrata halukkaille. Ammattilaistason apua tarjoaa tiimissä M-Sportin palkkalistoilla ollut Henrik Rautanen, joka aikoinaan työskenteli Hirvosen kanssa kaudella 2005.
"Vuokra-autosta on jo jonkin verran kyselyitä tullut. Jos asiakkaita sitten riittävästi löytyy, aloitamme ilman muuta vuokraustoiminnan", lupaa Kakko.

"Se on vielä todettava, että yhteistyökumppaneiden kiinnostus on kasvanut uuden auton myötä yllättävästi, joten olen oikein tyytyväinen tilanteeseen. Selvästi kilpailukykyinen kalusto kiinnostaa ihmisiä."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa