Facebook Twitter Email Pinterest

Nikko ja Sohlberg niukasti kärjen tuntumassa

04.06.2010 / Nikko ja Sohlberg niukasti kärjen tuntumassa

Nelivetoisten SM1-luokan kärkikaksikon takana käydään tiivistä taistoa SM-pisteistä. Jarkko Miettinen on kolmantena 33 pisteellä, mutta Joni Nikko on hänestä vain neljä pistettä jäljessä. Kristian Sohlbergilla on vain kaksi pistettä eroa Nikkoon ja Joonas Lindroos vain pisteen päässä Sohlbergista. Kilpailu on kovaa ja kärjen takana erittäin tasaista, vain Juha Salo ja Kosti Katajamäki ovat toistaiseksi selvinneet kaudesta ilman nolla-kisaa.

Laihian UA:n Joni Nikon nolla-kisa osui Arctic Rallin toiseen päivään. Lisää mutkia matkaan Nikon mitalitaistoon ilmaantui äskettäin ajetusta Tallinna-rallista.
"Tilanne näyttää melko huonolta Kouvolan suhteen, sillä Tallinna-rallissa tuli melkoista tuhoa. Siellä mentiin nypyn yli täyttä, mutta tie katosikin alta, ja tulokseksi tuli täysi remontti keulaan. Moottori sentään pysyi ehjänä", raportoi Nikko.

"En varmaankaan saa omaa autoa Kouvolaan kuntoon, joten voi olla, että tarttee yrittää vuokra-autolla lähteä. Kouvolasta ei voi oikein olla pois, jos aikoo mitalitaistossa olla vielä mukana."

Pistetaulukon kolmannesta sijasta kuusi pistettä perässä oleva Kristian Sohlberg ei ole ralliautoonsa kevättauon aikana liioin koskenut.
"Töitä olen vain paiskinut, metriäkään en ole ajanut ralliautolla Joensuun jälkeen", tunnusti Sohlberg.

"Tietääkseni Subaruun on tiimi tehnyt kyllä jotain parannuksia tauon aikana, ei mitään mullistavaa, mutta jotain kuitenkin."

Sohlbergin pistesaldoa rasittaa kaksi nolla-kisaa, joista toinen on Rovaniemen Arctic ja toinen Joensuu, talvikauden viimeinen kisa.
"Vaikeata kärkeä taitaa olla saavuttaa, mutta taistelemaan lähdetään tosissamme ja parhaamme tehdään. Talvikaudella se jo nähtiin, että vauhti oli kyllä kohdallaan, mutta parit virheet estivät hyvien tulosten saamista."

"Kouvolan uudistunut reitti on meille tietenkin mieleen, sillä olen nykykuljettajista vähiten ajanut Suomen ralliteillä. Kaikille tuntemattomilla teillä meidän mahdollisuutemme lienevät paremmat", pohtii Sohlberg.

Seuraavana vuorossa on Joonas Lindroos.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa