Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki mestaruus mielessä kesän kisoihin

10.06.2010 / Kalle Pinomäki mestaruus mielessä kesän kisoihin

Kalle Pinomäki on ajamassa ralliuransa parasta kautta. Turkulainen johtaa rallin SM2-luokkaa puhtaalla pelillä: neljä osakilpailua, neljä voittoa. Pitkän kevättauon jälkeen sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kouvolassa. Pinomäellä on mahdollisuus varmistaa uransa toinen suomenmestaruus jo nyt, vaikka sarja on vasta hädintuskin puolivälin krouvin yli
"Teoriassa se on mahdollista, mutta ei lasketa nyt tässä vaiheessa vielä mitään pisteitä. Sellaiset asiat on parempi unohtaa. Lähdetään ajamaan normaalisti kilpaa ja taistelemaan taas siitä voitosta", Pinomäki toppuuttelee.

Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen ovat summanneet kaudesta maksimipisteet, 74. SM2-luokassa toisena olevalla Esapekka Lapilla on 32 pistettä. Pinomäki varmistaa tittelin, mikäli hänen johtonsa Kouvolan viikonlopun jälkeen on vähintään 44 pistettä.

Kyllä me olemme Matin kanssa valmiina. Kouvolassa tiet ovat hyvin haastavat. Nuotitus on tärkeä, ja siinä mielessä meidän pitäisi olla vahvoilla, Pinomäki tietää.

Pinomäki hioi Renault Clionsa iskukykyä vielä viimeistelytesteissä keskiviikkona Mäntyharjulla. Pinomäki arvioi pitkäjänteisen kehitystyön onnistuneeksi, ja etenkin moottoripuolella on tapahtunut paljon muutoksia.
"On mielenkiintoista nähdä mikä on meidän ja muiden vauhti nyt ensimmäisessä kesäkisassa. Testeissä fiilis on ollut hyvä. Moottori on uusi ja tuntuu vastaavan kaasun nyt herkemmin. Myös moottorin ajettavuus on parempi. Lisäksi olemme hieroneet alustansäätöjä. Itse asiassa töitä on tehty aika paljonkin", Pinomäki korostaa.

Kouvolassa ajetaan seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu käydään lauantaina.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa