Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo kesäkauteen paalupaikalta

10.06.2010 / Juha Salo kesäkauteen paalupaikalta

Rallin SM -sarja starttaa kesäkauteen lauantaina Kouvolassa Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon johdolla. Karkkilalainen kerrytti talven neljässä osakilpailussa piste-etumatkansa Kosti Katajamäkeen yhdeksään pisteeseen ja etenee siten kartanlukijansa Tomi Tuomisen kanssa kymenlaaksolaisilla ralliteillä ensimmäisenä autokuntana. Kouvolasta alkaa samalla myös kiritaistelu mitaleista, sillä kesällä ajetaan totutusta poiketen vain kolme osakilpailua.

Juha Salo nappasi talvella täydet SM-pisteet kolmesta osakilpailusta ja vain Rovaniemen toisen päivän tekniikkaongelmat hyydyttivät Mitsubishi Ralliart Finlandin väreissä ajavan kuljettajan vauhtia. Nyt Salo on valmiina kesän avaukseen, eikä aio hellittää sarjajohdostaan.
"Tarkkana pitää olla ja toivoa, että tekniikka pelaa. Pummeja ei saa tulla. Kaikki on ainakin tehty sen eteen, että ykköspaikka säilyy meillä. Kisasta tulee taatusti tiukka, mutta niinhän se on aina ollut. Ei se ole siitä mihinkään muuttunut", Juha sanoo.

Salo on kurvaillut Kouvolan seudun rallipoluilla menestyksellä, sillä viimeisen neljän vuoden ajan kuljettaja on kantanut kotiin vuorotellen voittopokaalin ja kakkospalkinnon.
"Suoraa on tarkoitus jatkaa voitolla. Tehdään hyvä, rento ja nopea suoritus, eiköhän niistä voiton avaimet löydy."

Kevättauko on Salon osalta kulunut lähinnä uutta Mitsubishi Lancer EVO kymppiä Jyväskylän MM-ralliin rakentaen. SM-sarjassa nähtävä samanmoinen kulkupeli on myös käynyt läpi perusteellisen huollon.
"Ajettavuuspuolelle on tehty pieniä viilauksia, jotta auto menisi entistä paremmin tyylilleni sopivasti. Testikilometrit ovat jättäneet hyvän tuntuman. Auto on iskussa ja soveltuu nopeille Kymenlaakson teille."

Kun lippu lauantai-aamuna rallin starttipaikalla heilahtaa, on Salo myös uudenlaisen tilanteen edessä. Yhdeksän vuotta Salon rinnalla nuotteja lukeneen Mika Stenbergin tilalle istahtaa Tomi Tuominen.
"Toinen osaa ajaa ja toinen osaa nuotinlukuhommat, mikäs tässä on Kouvolan makeille baanoille lähteä. Juhan nuottikieli eroaa jonkin verran muiden käyttämästä, mutta ei sillä ole merkitystä. Luen tarinaa sen mukaan, mitä kuljettaja on nuotituksessa luetellut", viimeksi 2006 Kouvolassa kartturoinut Tuominen toteaa.

Salo ja Tuominen lähtevät seitsemän erikoiskokeen mittaiselle reitille lauantaina klo 10.01.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa