Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing team valmiina Kouvolaan

11.06.2010 / Futursoft Racing team valmiina Kouvolaan

Ralli SM -sarjan kesäkausi alkaa huomenna lauantaina. Kesän ensimmäinen kilpailu ajetaan Kouvolan seudulla. Futursoft Racing Teamin kilpailijapari Jani Salomaa - Toni Näsman odottaa kilpailua innolla. Tiimi ajoi toukokuussa kaksi valmistavaa kilpailua Baltiassa. Sekä Latvian Talsi-rally että Tallinna-ralli toivat rutkasti kokemusta uudistuneesta Subaru Imprezasta.

Ennen Kouvolan SM-rallin reittiin tutustumista autokunta ajoi Jämsässä noin 50 kilometrin testin.
"Testi meni ihan hyvin. Kaikki on kunnossa. Autohan on nyt todella hyvä, mikä nähtiin jo Tallinnassa. Torstaina teimme vain joitain hyvin pieniä säätökokeiluja", Salomaa paljastaa.

"Olen todella tyytyväinen auton nykykuntoon. Itsekin sain samalla taas tärkeitä kilometrejä ajotuntuman löytämiseksi. Nyt kun Tallinna-rallista on jo kulunut pari viikkoa, oli tärkeää ajaa pieni testi ajotuntuman päivittämiseksi", Salomaa vakuuttaa.

Futursoft Racing Team starttaa reitille lähtöpaikalta 18. Se takaa irtosorasta puhdistuneet tiet ja hyvät tarkkailuasemat.
"Lähdemme kisaan hyvillä mielin. Tavoitteena on ajaa SM-pisteille. Tietysti mukana on 30 muuta, joilla on sama tavoite, joten helpolla ei pisteitä taaskaan tule", Salomaa arvelee.

Mukana on myös Baltian kiertueelta tuttuja kuljettajia.
"Mukana on kaksi kovaa nuorta virolaista, MM-sarjaa ajava Ott Tänak ja Tallinnan voittaja Egon Kaur. Veikkaan, että he ajavat hyvistä sijoituksista, vaikka täkäläisillä onkin selkeä kotikenttäetu", Salomaa veikkaa.

"Omat kokemukset Kouvolasta eivät ole erityisen hyviä. Olen kaksi kertaa ajanut ulos ja viime vuosi jäi kokonaan väliin selkäkipujen takia. Tiet ovat vaativia, pimeitä ylityksiä on paljon, välillä jopa kesken mutkan. Ne edellyttävät tarkat nuotit ja järkevää ajamista", Salomaa erittelee.

"Ulosajoja tullaan tälläkin kerralla varmasti näkemään. Kisaan pitää lähteä maltilla, mutta liikaa ei voi katsella, sillä muuten saa etsiä omaa nimeään tulosliuskan toiselta sivulta."

Runsaan sadan erikoiskoekilometrin reitti koostuu kolmesta kahteen kertaan ajettavasta metsäpikataipaleesta. Päivän päättää kaupungin tuntumassa Tykkimäessä ajettava yleisö-EK, johon odotetaan taas suurta yleisörynnäkköä.
"Viime vuonna olin katsomassa siellä, ja väkeä oli todella paljon. On hienoa, että kaupunkilaisille tarjotaan tällainen mahdollisuus päästä helposti seuraamaan rallin ratkaisuhetkiä", Salomaa kehuu.

Kilpailu alkaa klo 10.01 ja ensimmäisiä odotetaan maaliin n. klo 17.30.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa