Facebook Twitter Email Pinterest

Katajamäen aikasakko vesitti kisan

12.06.2010 / Katajamäen aikasakko vesitti kisan

Kosti Katajamäen lauantai SM-rallissa Kouvolassa päättyi pettymykseen. Mitsubishi-kuski lähti päättäväisenä taistelemaan voitosta, mutta kahden erikoiskokeen jälkeen toive ykkössijasta haihtui Kymenlaakson sateeseen. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi missasivat tankkausalueen, ja sinne kiireellä palaaminen tarkoitti rutkaa aikasakkoa.
"Ensimmäisen ja toisen erikoiskokeen välissä oli tankkausalue, mutta paikka meni jotenkin ohi. Pakko oli kuitenkin tankata, emmekä ehtineet erikoiskokeen lähtöön enää ajoissa. Siinä vähän selkä taisi Kosti-pojalta niksahtaa, kun ajeltiin reittiä edestakaisin", kuski tuumi.

Katajamäki myöhästyi erikoiskokeen startista kahdeksan minuuttia, ja siitä laskettiin 1.20 minuuttia aikasakkoa. Joonas Lindroos voitti kilpailun, ja Kosti sijoittui seitsemänneksi häviten hänelle 2.04 minuuttia. Päätöserikoiskokeella Katajamäki tempaisi kuin malliksi pohja-ajan.
"Iltapäivän lenkki oli ajollisesti kohtuuhyvä, mutta eipä se nyt tässä paljon lohduta. Vähän on ollut ylimääräistä hässäkkää nyt tänä vuonna joka kilpailussa. Toki tässä on kaksi kilpailua vielä jäljellä, ja koetetaan niissä saada ehjä ajo sekä suoritus ja palata taas takaisin voittokantaan", Katajamäki mietti.



Viiden osakilpailun jälkeen SM1-luokan pistejohdossa on Juha Salo. Hänellä on 79 pistettä. Katajamäen summa on 58, ja hän pysyy edelleen tiukasti SM-kakkosena. Rallin SM-kausi jatkuu elokuussa Keravalla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa