Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos juhli ensimmäistä SM1-luokan voittoa

12.06.2010 / Joonas Lindroos juhli ensimmäistä SM1-luokan voittoa

pp-sm-lindroos2.jpg

Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen palkintojenjaossa Kouvolan Sokos Hotellin maalialueella. Kuva: Marko Mäkinen

Jämsäläinen Joonas Lindroos ei tänään antanut muiden yllättää, vaan piti alusta lähtien sen verran kovaa vauhtia, että voitto tuli puolen minuutin erolla Juha Saloon. Lindroos ajoi nelivetoisellaan SM1-luokassa kilpailun seitsemällä erikoiskokeella neljälle pohja-ajan.
"Hieman jo viidennen erikoiskokeen jälkeen hiljensin. Ei ollut enää mitään mieltä revitellä, kun Juha Salo oli jäänyt jo 33 sekuntia", kertasi Lindroos maalissa.

Juha Salo on SM1-luokassa jo usean vuoden ajan ollut vaikea voitettava, joten Kouvolan kisan jälkeen Lindroos oli enemmän kuin tyytyväinen Salon päihittämisestään.
"On tämä iso sulka hattuun, kun onnistuin näin hyvin tänään. Hieno fiilis ajaa nyt voittajana maalikorokkeelle", tunnusti Lindroos, joka viime vuonna voitti kaksivetoisten SM2-luokan mestaruuden ja historiallisesti samalla myös nuorten luokan Suomen mestaruuden.
Siirtyminen nelivetoiseen luokkaan tälle kaudelle toi alkukaudelle tukun teknisiä ongelmia, mutta tänään Lindroosin kisa sujui murheitta.
"Uudella autollani on ajettu aiemmin Monte Carlossa ja Puolassa yhden rallin verran ja minä kurvailin tällä Tallinna-rallissa johdossa ja keskeytin, mutta nyt ei ollut mitään ongelmia. Kaikki pelasi moitteettomasti ja auto istui uskomattoman hyvin käteen", tilitti tuore osakisavoittaja, joka paransi SM1-luokan pistesijoitustaan kuudennelta sijalta kolmanneksi.

Kakkoseksi, lopulta 30,4 sekunnin päähän jäänyt karkkilalainen Juha Salo antoi tunnustusta voittajalleen.
"Hienosti Joonas ajoi, ja osasin sitä jo odottaakin. Onhan se normaalia, että kun ensin auton kanssa täytyy päästä sinuiksi, sen jälkeen rattimies kyllä saa kovia tuloksiakin aikaan", pohti Salo.
Juha Salo ajoi Lindroosin jälkeen kakkoseksi kisan kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella, ja siinä vaiheessa miesten ero oli vain 8,2 sekuntia. Neljännellä, kisan pisimmällä 23,7-kilometrisellä erikoiskokeella hieman puolen välin jälkeen Salo totesi autostaan puhdin katoavan.

"Yhtäkkiä tehot vain hävisivät, ja luulin jo, että keskeytys on edessä. Onneksi sentään pätkän jälkeen hoksattiin, että turbon letku oli huonosti kiinni, eikä kone tietenkään ahtanut kunnolla. Letku saatiin paikalleen ja matka jatkui", raportoi Salo.
Tällä erikoiskokeella Salo oli vasta kuudes, ero pohjat ajaneeseen Lindroosin oli 30,6 sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella Salo vielä intoutui huimistelemaan pohja-ajan verran. Lindroos jäi kakkoseksi 5,8 sekunnin erolla.

Salo ajoi pohjat vielä kuudennellekin erikoiskokeelle ja nipisti hieman eroa pienemmäksi , nyt miesten ero oli 28,9 sekuntia.
Kakkosena SM1-luokan pistetilanteessa Kouvolan kisaan startannut jalasjärveläinen Kosti Katajamäki oli kisan jälkeen pettynyt mies. Viimeisen erikoiskokeen pohja-aika ei juuri lämmittänyt, sillä Katajamäelle oli napsahtanut 1.20 minuutin aikarangaistus myöhästymisestä ek:n 2 aikatarkastusasemalta.

"Emme heti löytäneet välitankkauspisteelle, pari risteystä meni pitkäksi, ja niin sitä sitten myöhästyttiin. Näitä sattuu, ei voi mitään", myönsi harmistunut Katajamäki, jonka vauhti muutoin oli ihan kohtuullisia ja lähes kärkiaikojen veroisia.
Katajamäki kuitenkin säilytti paikkansa pistekakkosena, eroa Saloon tuli kuitenkin lisää ja se on nyt 19 pistettä.

TULOKSIA
1. Joonas Lindroos-Jouni Lampinen ESRC Subaru Impreza WRX 52.25,0
2. Juha Salo-Tomi Tuominen KaUA/FCDA Mitsubishi Lancer Evo 10 +30,4
3. Ari Vihavainen-Antti Piira HeiUA/SatUA Mitsubishi Lancer Evo 10 + 41,7
4. Jarkko Miettinen-Mikko Lukka TuupoMK/UA/NuUA Skoda Fabia S2000 + 47,7
5. Egon Kaur-Erik Lepikson EST Subaru Impreza WRX + 1.27,0
6. Jussi Tiippana-Henri Arpiainen MikUA Mitsubishi Lancer Evo 9 + 1.50,0
7. Kosti Katajamäki-Lasse Hirvijärvi JärvisUA/EPUA Mitsubishi Lancer Evo 10 + 2.04,5
8. Riku Tahko-Markus Soininen EspUA/LprRT Mitsubishi Lancer Evo 10 + 2.07,3
9. Tommi Luostarinen-Risto Pietiläinen SLUA/FCDA Mitsubishi Lancer Evo 9 + 2.08,6
10. Kari Ali-Rantala-Arto Sirpoma RiiUA/HausUA Mitsubishi Lancer Evo 9 + 2.23,8

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa