Facebook Twitter Email Pinterest

Keravalla kisan pisin erikoiskoe ensimmäisenä

27.08.2010 / Keravalla kisan pisin erikoiskoe ensimmäisenä

Ralli SM -sarjan viimeistä edellinen osakilpailu on valmis starttaamaan. Lauantaina 28.8. kello 10.01 Keravan Keuda-talon pihalta Juha Salo-Tomi Tuominen lähtee numerolla 1 pistejohtajana reitille, ja saavat muut minuutin välein peräänsä.

Keravan Vartti SM-rallin reitti koostuu seitsemästä erikoiskokeesta, kolme näistä ajetaan kahdesti ja päivän päätteeksi yleisöerikoiskokeena järjestävän seuran rallisprint-kisoista tutulla radalla erikoiskoe, jolla katsojat näkevät viiden kierroksen aikana useita autoja yhtä aikaa, kuka milläkin kierroksella.
"Toivottavasti pojat malttavat ajaa ´rallisti´, eivätkä sorru rallicrossin tyylisiin otteisiin", pähkäili pistejohtaja Salo ennen kilpailua.

Ennen kuin kisaajat ovat seitsemännellä erikoiskokeella, on takana kolme kahteen kertaan ajettua pikataivalta. Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella otetaan jo kilpailijoista kaikki irti, sillä pätkä on kisan pisin. Noin 19 kilometrin matkalla riittää ratamestarin mukaan mielenkiintoa ja haastetta koko matkalle. Unihiekkaa ei saa olla enää tässä vaiheessa silmissä.
"Heti parin kilometrin jälkeen on varmasti tämän eekoon hienoin paikka. Ladonkulma vasen ja pudottava vasen ovat vauhdikkaita paikkoja, joissa oikean ajolinjan valinta on tärkeää", vihjaisee ratamestari Mika Ollila rallilehdessä.
Paljon on muitakin hyviä paikkoja, joten reitin varten kannattaa lähteä. Taistelu SM-pisteistä on tässä vaiheessa jo totista hommaa.

Erikoiskoe 2 & 5 on vajaat seitsemän kilometriä pitkä ja EK:lla 3 & 6 ajamista on reilut 13 kilometriä. Tässä vaiheessa voisi luulla, että tilanteet on jo ratkaistu, mutta viimeiselläkin on pituutta vielä reilut seitsemän kilometriä, joten vielä voi tulosluettelokin muuttua tässä vaiheessa. Mikään ei siis ole varmaa ennen kuin kilpailijat ovat maalissa.

Keuda-talon pihalle ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin noin kello 18.20. Huoltoparkki on Huhtimon teollisuusalueella, suunnilleen Keravan nuorisovankilaa vasta päätä vanhan Lahden tien varrella. Siellä kilpailijat ovat kahdesti puolen tunnin huoltotauolla, kello 13.15 ja 16.40.

Jos ei ole mahdollisuutta lähteä maastoon metsäerikoiskokeita seuraamaan, kannattaa mennä ainakin Keravan Myllynummen yleisöerikoiskokeelle. Siellä on myös buffetteja, joista voi tankata itsensäkin mukavasti rallin seuraamista varten.

Rallipaketin voi ostaa lauantaiaamusta kello 8.00 alkaen seuraavista paikoista: Keuda-talo, Teboil Kerava, Teboil Hyrylä, Teboil Järvenpää, Neste Alikerava, Seo Monninkylä, Pukaron Paroni, Shell Mäntsälä P, Karolina Cafe Myrskylä, Moottorikahvila Paippinen, huoltoparkki Huhtimon teollisuusalue. Paketti sisältää rallilehden, reittikartan ja kaksi ranneketta ja maksaa 10 euroa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa