Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Teamille tuttu sijoitus Keravalta

30.08.2010 / Futursoft Racing Teamille tuttu sijoitus Keravalta

Keravan Vartti SM-ralli päättyi riihimäkeläisen Futursoft Racing Teamin kannalta pettymykseen.
"Sijoitus oli se jo liiankin tuttu 11:s. Taitaa olla niin, että olemme suunnilleen jokaisessa kauden SM-rallissa olleet juuri tällä sijalla", tiimin ykkösohjaaja Jani Salomaa muistelee.

"Voisi tietysti ajatella niin, että se on tasoamme vastaava sijoitus, mutta ainakaan Keravalla se ei pitänyt paikkaansa. Kisa alkoi heti kehnosti, kun ensimmäisellä erikoiskokeella koimme rengasrikon. Ajoimme noin neljä kilometriä tyhjällä renkaalla, joten laskujemme mukaan heti avauksessa jäätiin reilut puoli minuuttia ylimääräistä", Salomaa laskee.

Rengasrikko latisti tunnelman, sillä lyhyessä kilpailussa menetettyjä sekunteja on vaikea kuroa kiinni.
"Kyllä siinä fiilis meni, kun tiesi, että tämä oli tässä. Lisäksi koko ensimmäisen lenkin ajan (kolme erikoiskoetta) automme turbo ei ahtanut kunnolla. Tehoa puuttui selvästi. Onneksi vika löytyi ensimmäisessä huollossa ja auto oli selvästi pirteämpi toisella lenkillä", Salomaa toteaa.

Huoltotauolla säädettiin myös auton jousitusta.
"Alustan säädöt eivät olleet aivan samat kuin torstain testissä, joten en saanut autoon luottoa. Tauolla takapäätä laskettiin ja pehmennettiin, mikä rauhoitti autoa ja vähensi sivuluisuja. Kaikki ensimmäisen lenkin takaiskut kuitenkin painoivat sen verran takaraivossa, etten edes loppulenkillä päässyt normaaliin vauhtiin, vaikka ajat selvästi paranivatkin", Salomaa vertaa.

"Ennen kauden päättävää Hyvinkään Finnsco-rallia on koko pakettia saatava parannettua. Auton ajettavuus pitää saada kohdalleen, ja myös peliin on katsottava. Testata pitää paljon, jotta sekä auto että ajaminen saadaan normaalille tasolle", Salomaa summaa.

Vartti SM-rallin voittoon ajoi Marko Kakko Super 2000 -luokitellulla Ford Fiestalla. Salomaa veikkaa, että nyt nähtiin ensimmäinen askel Super 2000 -autojen osalta.
"Super 2000 -autot antoivat nyt todella kovan myrskyvaroituksen. Kun ensi vuonna lisäksi kilpaillaan normaalilla huoltamobensiinillä, laskevat turboautojen tehot ja vääntö. Silloin Superit ovat suhteessa vielä vahvempia. Voi olla, että tulevaisuudessa on N-ryhmän autolla enää vaikea kenenkään menestyä", Salomaa miettii.





Hyvää Keravan osakilpailussa oli se, että ralli osoitti jälleen suosionsa. Reitillä oli yleisöä runsaasti.

- Varsinkin kilpailun päättänyt kaupunkierikoiskoe Keravan keskustassa oli menestys. Väkeä oli todella paljon ja tunnelma oli siinä mielessä hyvä. Minusta jokaisessa SM-rallissa pitää olla yleisö-EK, Salomaa painottaa.

- Kauden finaalissa Hyvinkäällä on varmasti myös hyvä tunnelma. Futursoft Racing Team järjestää sinne VIP-matkan, joten kiinnostuneet voivat ottaa minuun jo tässä vaiheessa yhteyttä, Salomaa vinkkaa.

Salomaan tavoittaa puhelimitse numerosta 040 7160 887 sekä alla mainittujen nettisivujen kautta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa