Facebook Twitter Email Pinterest

Voitto, hopeamitali ja mestaruus tavoitteina

24.09.2010 / Voitto, hopeamitali ja mestaruus tavoitteina

Ralliautoilun SM-sarja huipentuu tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä ajettavan kaksipäiväisen SM Finnsco -rallin merkeissä. Jarkko Miettisellä riittää panosta viikonlopulle, sillä hän starttaa kilpailuun tasapistein Joonas Lindroosin ja Kosti Katajamäen kanssa.

Pelin henki on se, että kuka on kolmikon nopein, nappaa hopeisen mitalin. Tiimien välisessä kilpailussa Skoda Fabia RS Rally Team varmistaa pronssimitalin maaliintulolla. Miettisen kartturi, Mikko Lukka, sitä vastoin kamppailee vielä tiukasti karttureille suunnatun sarjan mestaruudesta. Hän on vain kaksi pistettä Joonas Lindroosille nuottia lukevan Jouni Lampisen takana.
"Nyt tehdään kaikkemme, jotta tiimille napsahtaisi yksi kolmesta tarjolla olevasta mestaruudesta. Voitto Hyvinkäällä on se, mitä haetaan. Kilpailusta tulee takuulla äärettömän tiukka. Meillä on kuitenkin hyviä muistoja Hyvinkäältä, sillä voitimme vuonna 2005 ajetun SM-rallin yleiskilpailun", Jarkko kertoo.

Kaksipäiväinen kilpailu asettaa omat haasteet, kuten myös se, että lauantaina illalla ajetaan vielä kolme erikoiskoetta pimeällä. Lisäksi lauantaille on luvattu vesisadetta. Miettinen ajoi kahdet testit Skoda Fabia S2000 -autollaan ennen Finnsco-rallia, ja molemmat kovalla vesisateella, joten sadekelin säädöt ovat kohdallaan.
"Oikein hyvä, että kilpailu on kaksipäiväinen ja että sunnuntainakin on vielä yli 90 erikoiskoekilometriä. Kilpailu ei ratkea yhteen pikkuvirheeseen. Lisävaloilla ajaminen tuo oman haasteensa, ja etenkin jos ennustettu vesisade saapuu lauantaiksi, tulee reitistä etenkin toisella ajokerralla erittäin liukas ja kilpailusta erittäin haastava", Jarkko tuumii.

Jarkko Miettinen ja Mikko Lukka starttaavat lauantaina kello 10.31 alkavaan kilpailuun numerolla 16 letkan neljäntenä autona. Lauantain ohjelmassa on 11 erikoiskoetta. Sunnuntain reitille startataan kello 8.30, ja vuorossa on vielä viisi erikoiskoetta. Maaliin Hyvinkään Vauhtipuistoon saavutaan noin kello 14.25.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa