Facebook Twitter Email Pinterest

Arctic Lapland Ralli entistä haastavampi 2011

10.12.2010 / Arctic Lapland Ralli entistä haastavampi 2011

lindroos.jpg

Kun pääkaupunkiseudun ihmiset tuskailevat puolen metrin hankien kanssa, on Rovaniemen korkeudella lumikerros vain noin 15 cm, kertoo Arctic Lapland Rallin reitistä vastaava Juha Keskiniva.
"Tämähän on erikoiskokeiden kannalta oikein mieluinen tilanne, sillä pakkasta on 28 astetta ja lunta vain vähän. Teiden pohjat saavat jäätyä kunnolla."

Reitistä vastaavana Keskiniva on paras henkilö arvioimaan tulevan kisan erikoiskokeita.
"Ristilampi, rallin viimeisenä erikoiskokeena ajettava pätkä tulee olemaan mahtava päätös kisalle. Lähes 50 km pikataivalta lauantaipäivän päätteeksi voi vielä vaikuttaa kovinkin paljon rallin tulokseen. Mielenkiinnon luulisi säilyvän loppuun asti."

Ristilammin jälkeen Keskiniva haluaa vielä nostaa esiin erikoiskokeena 3 ajettavan Nampavaaran, joka on 36 kilometriä pitkä.
"Tämä legendaarinen pätkä on ajettu viimeksi vuonna 1994. Vanhat konkarit tämän muistavat hyvin, siellä kun aina tapahtui kaikenlaista ja paljon. Tämän päivän kärkikuljettajista sitä ei taida olla ajanut kukaan", pohtii Keskiniva.

"EK 4 Hanhikoski on myös pikataival, jota välillä vihataan ja välillä rakastetaan. Nyt se on taas mukana, monen pyynnöstä. Kummallinen pätkä siinä mielessä, että jos se ei ole mukana, siitä napistaan, ja kun se on mukana, kommentit ovat taas mitä sattuu."

Ralli SM -sarjan 2011 kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan viimevuotiseen tapaan Rovaniemellä Arctic Lapland Rallin merkeissä. Tuttuun tapaan kilpailijat saavat SM-pisteitä perjantailta ja lauantailta erikseen. Ilmoittautumisaika kisaan on jo alkanut ja se päättyy tammikuun 17. päivä kello 18.00.

Arctic Lapland Rallissa ajettava ensimmäinen Ralli SM -sarjan osakilpailu perjantaina 28.1. on kokonaispituudeltaan 391 km sisältäen viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 98 km.
Sarjan toisen, lauantaisen osakilpailun kokonaispituus on 420,07 km sisältäen samoin viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 132,99 km.

Perjantaina kilpailijat lähtevät reitille Rovaniemen keskustasta Lordi aukiolta kello 12.01. Viiden erikoiskokeen jälkeen on vielä päivän viimeinen huoltotauko Mäntyvaaran raviradalla aikataulun mukaan kello 20.00. Kilpailun osa 2 lähtöön oikeutettujen lista julkaistaan kilpailutoimistossa kello 24.00.

Lauantaina kilpailu alkaa kello 8.00 Rovaniemen Sampo-keskuksesta ja päivän päätteeksi Lordi aukolla suoritetaan palkintojen jako noin kello 16.30.

Arctic Lapland Rallissa on luokat tietenkin neliveto- ja kaksivetoluokalla (SM1 ja SM2) sekä Suomi Cupin luokille 3-6. Luokka 11 on FIA WRC 2011 luokitus- ja tekniset säännöt täyttäville autoille, jotka starttaavat reitille ennen SM-luokkia.
Historicin neljä luokkaa on mukana molempina päivinä, A-juniorit ajavat reitin lauantaina.

"Vaikka erikoiskokeiden lukumäärää pudotettiin, ei kilometrejä kuitenkaan vähennetty, mutta haasteellisuutta lisättiin. Haluamme olla omaleimainen ja muista ralleista selvästi erottuva, erilainen, vaativa ja todellinen seikkailu jokaiselle mukanaolijalle", täsmentää Keskiniva.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa