Facebook Twitter Email Pinterest

Rallia Mikkelissä teeveestä livenä

09.02.2011 / Rallia Mikkelissä teeveestä livenä

lehessaari.jpg

Ralli SM -sarjan kolmannessa osakilpailussa, SM Vaakuna-rallissa toteutettavat monikameratuotannot ja kuvan välitykset ovat laajuudeltaan ja sisällöltään sellaisia, ettei niitä ole muualla tarjolla.

Mikkelin Urheiluautoilijoiden, SM Vaakuna-rallin ja Mikkelin ammattikorkeakoulun mediayhteistyössä keskitytään kahteen asiaan: Perjantain yleisöerikoiskoe Mikkelin raviradalta suunnitellaan ja toteutetaan osana Monikameratuotannot-opintojaksoa ja lähetetään suorana lähetyksenä raviradan alueen sisäiseen TV-verkkoon, Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksella sijaitsevan huoltoparkin eri pisteisiin sekä suorana lähetyksenä ammattikorkeakoulun oman internet-television CampusTv:n (www.campustv.fi) kautta.

Mikkelin ammattikorkeakoulun Informaatio- ja mediatekniikan laitoksen ja Mikkelin UA:n yhteistyö alkoi loppusyksyllä 2004 kameran vuokrausta koskevasta puhelinsoitosta. Soitto johti tapaamiseen, maastokäyntiin erikoiskokeella ja edelleen lisätapaamisiin.
Muutamaa kuukautta myöhemmin helmikuisilla keväthangilla SM Vaakuna-rallin erikoiskokeella oli opettajan johdolla kymmenkunta opiskelijaa kolmen kameran kanssa kuvaamassa live-kuvaa internetiin. Vuotta myöhemmin ammattikorkeakoulun 60 opiskelijaa, opettajaa ja media-asiantuntijaa kuvasi 15 kameralla yli seitsemän tuntia tuotettua, juonnettua ja ohjattua live-lähetystä kolmelta erikoiskokeelta, huoltoparkista ja rallistudiosta.

Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Mikkelin Urheiluautoilijoiden sekä SM Vaakuna -rallin välinen yhteistyö on laaja-alaista. Vaakuna-rallin mediatuotannoissa pääpaino on ollut alusta asti it-alan koulutukseen soveltuvien opintojaksojen eli normaalin opetuksen yhdistäminen rallitapahtumaan. Näin opiskelijat oppivat ensin teoriassa ja sitten käytännön harjoitusten kautta hallitsemaan opintojaksolla tarvittavan tekniikan ja sisällön. Tätä osaamista sitten sovelletaan ohjatusti oikeassa tuotantoympäristössä rallitapahtumassa.

Oppilaitosyhteistyössä oppimisnäkökulma tulee aina ensimmäisenä, ja se tulee aina ottaa huomioon tekemistä suunniteltaessa niin aikataulujen kuin tuotannon vaativuuden suhteen. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on myös keskeinen osa ammattikorkeakoulun toimintaa. Rallin yhteydessä on vuosien varrella toteutettu esimerkiksi vaativia, valokuitutekniikkaa ja langattomia verkkoja soveltavia hankkeita. Toimivia ja hyväksi havaittuja tuoteaihioita voidaan kehittää edelleen liiketoiminnaksi ja toteuttaa niitä maksullisena palvelutoimintana, joka on yksi kasvava rooli ammattikorkeakoulun toimenkuvissa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa